Za 3 dana u Građanski biro stiglo 100 zahtjeva, odmah riješeno 16 - Volim Podgoricu

Za 3 dana u Građanski biro stiglo 100 zahtjeva, odmah riješeno 16

Za svega tri dana blizu 100 građana Podgorice je podnijelo zahtjeve novootvorenom Birou za komunikaciju sa građanima za rješavanje problema koji se uglavnom odnose na komunalnu infrastrukturu, a 16 je riješeno prije predviđenog roka.

Svako ko ima komunalni problem može podnijeti zahtjev Birou, a odgovor će dobiti za dva dana. 

“Zahtjevi građana se uglavnom odnose na probleme koji pričinjavaju atmosferske vode, nedostatak parkinga, odlaganje komunalnog i građevinskog otpada, visoke račune za vodu. Ima zahtjeva koji su socijalne ili lične prirode, ali i onih koji nijesu primjereni”, kazao je za Televiziju Crne Gore šef Biroa za komunikaciju sa građanima Vojislav Nedović.

U Biro se može doći lično, prijaviti problem putem portala ili telefonskim pozivom. Radno vrijeme zaposlenih je od osam sati do ponoći.

“Mi smo ovdje do ponoći, sve prijave građana zabilježiće telefonska sekretarica, a mi ćemo ih ujutro preslušati i sve zahtjeve proslijediti nadležnim službama”, rekao je savjetnik u Birou za komunikaciju sa građanima Mirko Račić.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Boris Mugoša kazao je da su građani na pravi način reagovali na ideju nove gradske uprave da formira ovakav servis.

“Ohrabruje nas činjenica da su građani u ovolikom broju podnijeli zahtjeve za rješavanje njihovih egzistencijalnih, i problema koje opterećuju funkcionisanje Glavnog grada.

Siguran sam da ćemo, kako smo obećali, u roku od 48 sati, svakom građaninu uputiti povratnu informaciju da je problem riješen, da ne može biti riješen, ili da je proslijeđen nadležnom organu službe Glavnog grada koji je u obavezi da ga u određenom vremenskom periodu riješi”, istakao je Mugoša.

Građani mogu ostvariti komunikaciju sa zaposlnima u Birou za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici svakog radnog dana u periodu od 08-16 časova putem telefona: 020/226-444.

Sa Biroom za komunikaciju i koordinaciju odnosa s građanima će biti omogućena direktna komunikacija svim danima od 08 – 24 časa na broj telefona 020/665 – 038, zatim na besplatan broj telefona Call centara 48 080/081-081, dok probleme i sugestije građani mogu prijaviti i elektronskim putem na adresu: http://sistem48.podgorica.me/.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com