Cijela Podgorica u kampanji “Sat za planetu” - Volim Podgoricu

Cijela Podgorica u kampanji “Sat za planetu”

Podgorica će se sjutra, gašenjem svijetla na Trgu Republike i mostu Milenijum Podgorica, priključiti najvećoj svjetskoj kampanji posvećenoj klimatskim pitanjima – Sat za planetu, saopšteno je iz nevladine organizacije Grin houm.

Iz te NVO su pojasnili da će kampanja i ove godine biti obilježena na svim kontinentima, kada će se, kako su kazali, svijet pojedinačnim akcijama ujediniti u borbi protiv klimatskih promjena.

Pored Podgorice, kampanja će biti organizovana i u Danilovgradu, Beranama, Tivtu, Kotoru, Baru, Kolašinu, Žabljaku, Ulcinju, Pljevljima.

Saopšteno je da će 60 minuta u mraku, od 20 sati i 30 minuta do 21 sat i 30 minuta, na trgu biti organizovan zabavni program u kome će učestvovati mladi virtouz sa loptom Sanel Pepić, plesna škola Buena Vista i podgorička grupa Paranpaščad.

Najmlađim stanovnicima Glavnog grada će se predstaviti njihovi vršnjaci iz predškolske ustanove Maša i balerine baletske škole Princeza Ksenija.

Javno preduzeće Gradski prevoz Podgorica, će se, kako se navodi, i ove godine pridružiti akciji besplatnom vožnjom građana tog dana u cijeloj gradskoj zoni i na svim svojim linijama.

„Pozivamo sve građane Crne Gore, organizacije, institucije, opštine i kompanije da se priključe ovom najvećem volonterskom događaju u oblasti životne sredine tako što će u subotu ugasiti svjetla u ovom periodu”, kaže se u saopštenju.

Tada će, kako se navodi, najpoznatije svjetske znamenitosti deveti put ostati u mraku 60 minuta.

“Cilj Sata za planetu – Earth Hour je da animira građane, institucije, gradove, NVO i preduzeća da pokažu da svi imamo važnu ulogu u očuvanju sredine u kojoj živimo i moć da usporimo klimatske promjene”, zaključili su iz Grin houma.

 (rtcg)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com