ISPRAVKA: Vozač koji je postao regionalni heroj ima nadimak ROBIN HUD! - Volim Podgoricu

ISPRAVKA: Vozač koji je postao regionalni heroj ima nadimak ROBIN HUD!

Nakon što je jedan od vozačabeogradskog GSP-a obmanuo javnost predstavivši se kao vozač koji je zaustavio autobus dok joj putnici nisu ustupili sjedište, pojavio se i “pravi” vozač. On, vjerovali ili ne, ima nadimak Robin Hud, i malo ga ljudi zna po imenu. 

Gest vozača GSP “Beograd”, Željka Poštića, koji je zaustavio autobus na liniji 31 kako bi podsjetio putnike da bi trebalo da ustanu i ustupe mjesto trudnici, dobio je poslednjih dana veliku pažnju javnosti. Iako je samo oličenje osnovnog vaspitanja, koje danas očigledno nedostaje punom autobusu putnika, postupak je poprimio u najmanju ruku razmjere herojskog djela.

– Nisam uradio ništa neobično – skroman je Poštić, koji već deceniju i po radi kao vozač u najvećem gradskom prevozniku. – Često se dešavaju takve situacije, ponekad i nekoliko puta na dan. Smatram da bi tako postupio svaki normalan čovjek. Na liniji 31 radim već deset godina. Trudnica je ušla na stanici kod “Beograđanke”. Primijetio sam je kad je ulazila i vidio da niko ne obraća pažnju na nju. Ustao sam i zamolio putnike koji su sjedali na prednjem sjedištu da joj ustupe mjesto, što su i uradili bez pogovora i nastavili smo dalje. Izašla je kod kruga bolnica, već poslije druge stanice, išla je na kontrolu.

Poštić dodaje da se trudnice rijetko voze dugo. Obično nekoliko stanica i da nije u redu da stoje. A i bezbjednije je da sjednu.

– Kada sam tek počeo da radim kao vozač, desila mi se slična situacija, ali je putnik odbio da ustane i ustupi mjesto i bilo je vrlo neprijatno – objašnjava Poštić. – Od tada kadgod primijetim trudnicu, potrudim se da joj oslobodim mjesto u autobusu.

Željka kolege gotovo i ne znaju po imenu, već po nadimku koji očigledno s pravom nosi – Robin Hud, te nije slučajno ni što je svojim gestom privukao pažnju “sedme sile” da uperi kažiprst na njega.

BEZ KOMENTARA O KOLEGI

O postupku kolege koji je navodno preuzeo pohvale umjesto njega jer je zaustavio autobus da sjedne trudnica, Poštić ne želi da komentariše. Navodno će biti strogo sankcionisan zbog tog postupka.

– Ne mogu ništa da kažem niti da li je to uradio s namjerom, ni da li je slučajna podudarnost u pitanju – kaže Poštić. – Činjenica je da ovakve situacije nisu rijetke, čak mogu da kažem da su svakodnevica. Znam da se meni dogodilo, a da li je i kome još, o tome ne mogu da pričam.

(Novosti.rs/VPV)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com