Prirodne maske za kosu - Volim Podgoricu

Prirodne maske za kosu

Da li ste znali da za njegu kose nije potrebno da trošite veliku sumu novca na skupe maske ili regeneratore? Iznenadili biste se šta se sve krije u vašem domaćinstvu što može da posluži kao hranjiva maska za njegu kose. Donosimo vam dvije jednostavne maske koje mogu značajno da pomognu oštećenoj kosi.

Prva prirodna maska zahtijeva minimum vremena za pripremu, a posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa suvom kosom.

Potrebno je: pet kašika maslinovog ulja, dva jaja

Priprema: Prvo malo zagrijete maslinovo ulje, tek toliko da bude toplo. Zatim izmutite jaja i pomiješate s maslinovim uljem. Tako nastalu smjesu nanesite širokom četkom duž cijele kose, kao i na tjeme. Umotajte kosu plastičnom kesom ili kapom za tuširanje i ostavite da djeluje 30-ak minuta. Isperite kosu prvo mlakom vodom, a zatim blagim šamponom. Oblikujte frizuru i uživajte u mekoći vaše nahranjene kose.

Ako se, pak, osjećate kao da imate “dvije dlake” na glavi, bolji volumen možete da postignete zahvaljujući piću koje se obično ne upotrebljava u ovakve svrhe. Riječ je o pivu! Naime, fermentisana pića sadrže velike količine kvasca koji doprinosi volumenu vaše kose. Evo što vam je potrebno da biste napravili ovu masku.

Potrebno je: pola šoljice izvjetrelog piva, pola šoljice suncokretovog ulja, jedno jaje

Priprema: Pomješajte pola šoljice izvjetrelog piva s pola šoljice suncokretovog ulja i jednim jajetom. Nanesite na čistu, vlažnu kosu i ostavite da djeluje 15-20 minuta, pa isperite hladnom vodom.

Postoji i drugi način. Izvjetrelo pivo stavite u bočicu sa sprejom i poprskajte po suvoj kosi. Kada pivo ispari, preostali proteini od pšenice, slada i hmelja nastavljaju da jačaju i da hrane kosu. Ovaj tretman možete da ponavljate jednom nedeljno.

(Stil)

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com