Home / NOVOSTI / Svijet / Moguće povlačenje pape koga svi vole

Moguće povlačenje pape koga svi vole

Bečki nadbiskup, kardinal Kristof Šenborn je izjavio da je moguće povlačenje poglavara rimokatoličke crkve pape Franje sa te funkcije.

On je, u intervjuu bečkom dnevniku listu “Esterajh”, kazao da je “zamisliva ostavka pape Franja”, dodajući da ga nijesu, s tim u vezi, iznenadile izjave pape.

Šenborn je podsjetio da je papa Franjao star 79 godina i da ima samo jedno plućno krilo, te da se ne štedi i daje sve od sebe.

“To što ima takav osjećaj i što ga iznosi je tipično za njegov stil. On kaže šta misli. Papa Franja je iznio mogućnost povlačenja kao njegov prethodnik papa Bendikt”, podsetio je on.

Prema njegovim riječima, povlačenje pape je tako moguće.

Istovremeno je austrijski kardinal rekao da katolici mogu biti srećni što imaju papu Franja i da mogu samo poželjeti da ostane što duže na toj dužnosti. Ali, dodaje, treba imati i razumijevanje ako jednog dana kaže da nema više snage.

Papa Franja, prema njegovim riječima, je “ogroman poklon”, te ga poredi sa papom Jovanom XXIII, koji je prije pet decenija donio novine u crkvu.

“On je osvježenje, jednostavan, direktan, blizak životu. Nije komplikovan i živi život okrenut siromašnima i napaćenima”, smatra Šenborn.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *