PRIČA: Iskorjenjivanje loših navika - Volim Podgoricu

PRIČA: Iskorjenjivanje loših navika

Jedan bogati čovjek zatraži od starog učitelja da mu sina odvikne od loših navika.

Učitelj povede mladića u šetnju po vrtu. Zaustavi se na jednom mjestu i zatraži od mladića da iščupa malu biljku što je rasla nedaleko od mjesta na kojem su stajali.

Mladić zahvati biljku palcem i kažiprstom i iščupa je iz zemlje. Učitelj zatim zatraži da iščupa malo veću biljku od te. Mladić malo jače povuče i iščupa i nju.

“A sada iščupaj ovu”, reče učitelj, pokazujući na jedan žbun. Mladić je morao da upotrijebi svu svoju snagu da bi je iščupao, ali mu i to pođe za rukom.

“A sada iščupaj ovu”, reče starac, pokazujući na drvo guave. Mladić obuhvati rukama stablo i pođe da ga vuče iz zemlje. Ali stablo ni da mrdne.

“Pa ovo je nemoguće”, reče mladić zadihano.

“E tako ti je i sa lošim navikama”, reče mu stari učitelj. “Kada su mlade, lako ih je se rešiti, ali kad se razviju teško ih je iskorijeniti.”

(Web Tribune)

 

 

1 komentar

  1. What I wouldnt offer to possess a discussion with you concerning this. you only say numerous things that arrive from nowhere that Im fairly positive Id have a fair shot. Your blog is terrific visually, I mean folks wont be bored. however others who can see past the videos and also the layout wont be thus impressed in conjunction with your generic understanding of this subject.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com