DUVANSKI: Otpremnine za 120 radnika, 60 ostaje na poslu - Volim Podgoricu

DUVANSKI: Otpremnine za 120 radnika, 60 ostaje na poslu

Vlasnik Duvanskog kombinata Podgorica, mojkovački Montenegro Tobacco, zaposliće 60 radnika u novoj fabrici, dok je Vlada zadužena da obezbijedi otpremnine za njih 120 koji će biti višak, zaključeno je na sastanku predstavnika poslodavaca i zaposlenih.

Izvršni direktor kompanije Montenegro Tobacco i novi vlasnik DKP-a, Dragomir Begović kazao je da su sastanak inicirali radnici zbog nedoumica koje imaju nakon dolaska novog vlasnika.

“Osim što se zna da ce ostati 60 radnika, tvrdim i da će nova fabrika u Spužu biti osposobljena za oko deset mjeseci, bez obzira što ugovorom imamo više vremena. Žuri nam se da što prije pocnemo sa radom”, kazao je Begović Pobjedi.

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da je bilo riječi i o planovima novog vlasnika.

“Dogovoreno je da proizvodnja bude na nivou dosadašnje. Novi vlasnici imaju namjeru da daju podršku kooperantima, a takođe su iskazali i interesovanje za pripremu i proizvodnju duvana, što bi značilo i otvaranje takvog pogona” saopštio je Vujovic.

(Foto novosti.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com