KRAJ DRAME U TURSKOJ: Otmičari ubijeni, tužilac ranjen - Volim Podgoricu

KRAJ DRAME U TURSKOJ: Otmičari ubijeni, tužilac ranjen

Dva pripadnika turske marksističke Revolucionarne narodnooslobodilačke partije “Front”, koji su danas držali kao taoca tužioca Mehmeta Selima Kiraza, ubijeni su u akciji policije. Kiraz je ranjen i odvezen na operaciju, javljaju turski mediji.

Šef istanbulske policije potvrdio je agenciji Rojters da je tužilac, nakon pucnjave u sudu gdje je bio zatočen, odvezen u bolnicu.

Otmičari su ušli u Kirazovu kancelariju na šestom spratu zgrade Suda u Istanbulu i zarobili ga. Prethodno su oružjem prijetili i iz kancelarije udaljili Kirazovog administrativnog saradnika.

Na mjesto incidenta stigla je policija, koja je pokušala da otvori vrata kancelarije, ali u tim momentima su se začula dva pucnja u kancelariji.

Zgrada je evakuisana, a policija je preduzela maksimalne mjere predostrožnosti i pokrenula akciju oslobađanja tužioca. 

Kiraz je istraživao ubistvo 15-godišnjeg Berkina Elvana, koji je preminuo marta prošle godine, poslije 269 provedenih dana u komi, zbog povreda zadobijenih u sukobu s policijom u masovnim protestima početkom ljeta 2013.

Napadači su tužiocu dali rok da saopšti identitet policajaca za koje tvrde da stoje iza ubistva Elvana. 

Među zahtjevima je i javno priznanje odgovornih policajaca, preko televizije, kao i oslobađanje ljudi koji su uhapšeni zbog učestvovanja u mitinzima solidarnosti, organizovanim poslije smrti tinejdžera. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com