Novak o nervoznom Rafi: Razumijem ga - Volim Podgoricu

Novak o nervoznom Rafi: Razumijem ga

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je da potpuno razumije kroz šta prolazi njegov veliki rival Rafael Nadal.

Nadal je prije nekoliko dana izgubio od Verdaska na Mastersu u Majamiju, a poslije meča je priznao da je suviše nervozan na terenu.

Đoković je istakao da zna kako je igrati pod pritiskom, ali da se mora poštovati sve što je Španac uradio u svojoj karijeri.

„Nekada imate težak period. Kada Rafa kaže da je nervozan, razumijem o čemu se radi jer sam imao nekoliko godina i znam šta znači biti pod pritiskom. Stvarno poštujem šta je Rafa uradio u karijeri, ima mnogo iskustva i osvojio je mnogo uprkos tome što ima samo 28 godina“, rekao je Đoković. 

I pored krize u kojoj je njegov rival, Novak tvrdi da će Nadal biti na Turu još nekoliko godina. 

„Siguran sam da želi da igra još nekoliko godina. Normalni ljudi imaju periode krize, ako to tako možemo nazvati. Govorimo o Nadalu, igraču koji je osvojio 14 Gren slem titula i jedan je od najboljih tenisera u istoriji. Siguran sam da će se izboriti sa ovom situacijom“, naveo je Beograđanin. 

On je potom prokomentarisao i kritike koje se odnose na činjenicu da prvi Gren slem sezone Australijan open počinje prerano. 

“Sezona počinje Gren slemom, a onda nekoliko mjeseci kasnije ide Rolan Garos. Ako tako pogledate, nema mnogo smisla, ali se sezona uvijek uzima u obzir sa takvim rasporedom. Ja sam uvijek za promjene i napredak“, dodao je Novak.

(b92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com