Policijske kamere nisu snimile ko je bacio 2 eura na teren - Volim Podgoricu

Policijske kamere nisu snimile ko je bacio 2 eura na teren

Nijedna od brojnih policijskih kamera nije uhvatila osobu koja je bacanjem kovanice od dva eura sa zapadne tribine na stadion pod Goricom u petak veče izazvala konačan prekid fudbalske utakmice Crna Gora-Rusija, nezvanično saznaju Dnevne novine.

Iako nije nikoga pogodila, kovanica bačena na stadion Budućnosti značila je prekid fudbalskog meča, neviđen poraz crnogorske reprezentacije, ali i loš imidž države.

Od tog trenutka pripadnici podgoričke policije uveliko rade na identifikovanju počinioca, a konkretnih rezutata do sada nema. Da li će ih uopšte i biti neizvjesno je jer ga brojne policijske kamere koje su te večeri bile aktivirane na sportskom terenu nijesu zabilježile u vandalskom činu.

Po saznanju DN, inspektori su se za pomoć obratili i televizijskim kućama koje su snimale događaj, a njihov video materijal posljednja je nada da će počinilac biti otkriven. Iako je šteta koju je ovaj nepoznati počinilac nanio crnogorskom sportu nemjerljiva, njegova krivica u najboljem slučaju svešće se na prekršaj zbog remećenja javnog reda i mira.

Jedini koji će u ovom slučaju krivično odgovarati je Podgoričanin Luka Lazarević, osumnjičen za bacanje baklje na golmana ruske reprezentacije Igora Akinfejeva.

Policija je juče uhapsila i Neamnju Vukićevića (26) iz Podgorice za kojeg se sumnja da je za vrijeme odigravanja utakimice, zapalio i ka terenu bacio baklju koja je pala na prostor između terena i tribina. Takođe su identifikovani i Radoje Damjanović (26) i Vojin Vlahović (24) iz Podgorice protiv kojih će biti podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka paljenja baklji. Policija je indetifikovala još pet osoba koje su pravile nered na južnoj tribini.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com