VUČIĆ: Koriste Šešelja kao strašilo protiv Vlade - Volim Podgoricu

VUČIĆ: Koriste Šešelja kao strašilo protiv Vlade

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je negdje neko pogrešno i izračunao da je Vojislav Šešelj faktor koji može da uzdrma njega i Vladu Srbije.

Kako je naveo u autorskom tekstu za Politiku, zbog toga je neko počeo da koristi Vojislava Šešelja kao strašilo iz kutije

“Nema tu ni prava ni pravde, a nema, nažalost ni Vojislava Šeselja. Ima samo pogrešnih pokušaja da se kazni Vlada Srbije, i njena politika”, ocijenio je Vučić povodom odluke Tribunala da se Šešelj vrati u Hag. 

Prema ocjeni Vučića, cijelom Balkanu, poslije svega što je doživio, potrebna je politika otvorenih karata, jasna i nedvosmislena. 

Srpski premijer je dodao da on i Vlada Srbije upravo takvu nedvosmislenu politiku imaju namjeru i da sprovode. 

“Ona (otvorena, jasna, nedvosmislena politika) je naša legitimacija i mogu svakome, u svakom trenutku da je pokažem bez ikakvog straha. Nemam namjeru da je krijem, …. pošto sam dobio na izborima. Zato danas, mogu mirno da poručim i drugima da prestanu da se kriju iza kutija i u kutijama, već da izađu pred građane Srbije i kažu šta hoće od njih”, rekao je Vučić. 

Vučić je naveo da Srbija ima samo jednu važnu i veliku obavezu a to je da očuva stabilnost, obezbijedi nastavak ekonomskih reformi i poštovanje političkih sloboda. 

“Svaka odluka koju budemo donosili, a neće biti nemoralna kao sve političke odluke Haškog tribunala, imaće za cilj samo jedno, očuvanje stabilnosti u našoj Srbiji i ništa više”, kazao je Vučić u tekstu pod naslovom “Koriste Šešelja da bi nas kaznili”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com