Za svirepo ubistvo susjeda Piljević i Agović osuđeni na po 20 godina zatvora - Volim Podgoricu

Za svirepo ubistvo susjeda Piljević i Agović osuđeni na po 20 godina zatvora

Vijeće sudije Jokana Varagića u Višem sudu u Bijelom Polju osudilo je na po 20 godina zatvora Alena Piljevića (22) i Veska Agovića (24) iz sela Gornja Vrbica u opštini Petnjica zbog svirepog ubistva susjeda Meha Agovića (38).

Prema optužnici zamjenice Višeg državnog tužioca Višnje Medojević, okrivljeni su 22. februara 2014. godine, dva dana prije nego što je tijelo otkriveno, počinili teško ubistvo iz koristoljublja, nakon što su Mehu Agoviću zadali više udaraca držalom sjekire po glavi i tijelu od kojih je on preminuo, prenose Dnevne novine.

Tog dana kada je na svirep način ubijen, od njega je ukradeno oko 2.400 eura namijenjenih isplati drugim licima po raznim osnovama, kao i čekove za socijalnu pomoć. Inače, Agović je živio sam, roditelji su mu umrli i nije imao braće i sestara. Vrijeme je provodio u Petnjici gdje se zbližio sa tamošnjim poštarima, koji su mu često davali penzije i socijalna davanja da raznese rođacima i komšijama, da oni ne bi išli prema udaljenim selima.

Prije obrazloženja presude sudnicu je napustio punomoćnik oštećene porodice advokat Obrad Rade Pavićević uz  opasku “Lažno i sramotno”. Za njim je sudnicu napustula i rodbina pokojnog Agovića te su obrazloženje presude slušali okrivljeni, zastupnica optužnice, jedan od branilaca okrivljenih advokat Ranislav Popović, sudski pripravnici, policajci, sprovodnička služba zatvora i novinari.

Nakon objavljivanja presude tužiteljka Medojević, koja je u završnoj riječi zahtijevala maksimalnu kaznu za okrivljene od po 40 godina zatvora, najavila je za Dnevne novine da će se žaliti na visinu kazne.

(CDM)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com