Noleta je prvi put neko ovako nazavao: Ovo je bio sudar sa realnošću! - Volim Podgoricu

Noleta je prvi put neko ovako nazavao: Ovo je bio sudar sa realnošću!

Dugo se mučio Novak Đoković da u osmini finala Mastersa u Majamiju pronađe način da preokrene rezultat protiv Aleksandra Doglopolova. Nakon što je Ukrajinac poražen, i to poslije velikog preokreta jer je Novak izgubio prvi set, a u drugom bio na 1:4, Đokoviću se desilo nešto neobično na konferenciji za štampu.

Jedan od novinara je taj meč nazvao “duelom veterana”. Ta riječ, “veteran”, nije baš uobičajena kada igraju 27-godišnjak (Novak) i 26-godišnjak (Dolgopolov), ali – upravo to se desilo.

“Da li ste vi to upravo rekli – dva veterana? Hvala… Prvi put da čujem nešto tako (o sebi)”, rekao je zatečeni Novak.

Kada mu je novinar pojasnio da je na najljepši mogući način želio da upotrijebi pomenuti termin, jer je Đoković dugo u profesionalnim vodama (do ovog turnira imao je već 765 odigranih mečeva), Novak je odgovorio:

“Pa, ovo je jedan poseban momenat. Velika je stvar za mene da tu riječ čujem. Sad moram da saberem svoje misli… ovo je bio sudar sa realnušću. Hvala vam na tome. Mislim, zaista dugo igram tenis, ali me nikada još nisu nazvali – veteranom”.

Đoković je prvi profesionalni meč odigrao prije 11 godina, kao 16-godišnjak. Sada je ušao u 140. uzastopnu sedmicu kako je prvi na svijetu.

“Taj podatak me uvijek vraća na moje djetinjstvo, na one prve teniske dane, kada sam maštao o tome da budem svjetski broj jedan. Rekao sam već, ništa ne uzimam zdravo za gotovo, jer vjerujem da je uvijek potrebno mnogo rada i napora da bi se stiglo tu gdje sam ja sad trenutno. A još više rada – da bi se tu i ostalo”, rekao je Đoković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com