U maju zasijedanje Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju u Podgorici - Volim Podgoricu

U maju zasijedanje Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju u Podgorici

Ovogodišnje zasijedanje Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju ALDA u Podgorici prava je prilika da Glavni grad uspostavi i razvije partnerske odnose sa lokalnim upravama koje su članice ALDA-e širom Evrope, ocijenila je generalna sekretarka asocijacije  Antonela Valmorbida.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je sa saradnicima, ugostio Antonelu Valmorbidu,  generalnu sekretarku ALDA-e, sa kojom je razgovaro o učešću i podršci gradske uprave u organizaciji godišnjeg zasijedanja ove asocijacije koje će se od 7. do 9. maja održati u Podgorici.

Stijepović je ocijenio da je Podgorici velika čast što će povodom obilježavanja petnaest godina rada biti domaćin godišnjeg zasijedanja ALDA-e. 

“On je tom prilikom istakao da će Glavni grad pružiti svu neophodnu podršku organizaciji te manifestacije i aktivno participitari u njenom sprovođenju”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Stijepović je uvjeren da će Glavni grad biti dobar domaćin predstavnicima lokalnih vlasti članica ALDA-e, kao i da će tu priliku iskoristiti za upoznavanje sa kolegama širom Evrope, kao i razmatranje mogućnosti saradnje Glavnog grada sa pojedinim lokalnim upravama u narednom periodu.

On je naglasio da je to dobra prilika da se povodom obilježavanja 9. maja, Dana Evrope, koje Glavni grad organizuje zajedno sa delegacijom EU u Podgorici, članovi ALDA-e priključe manifestaciji koja će se održati na Trgu Republike kako bi zajednički proslavili ovaj važan datum u novijoj istoriji Evrope.

Antonela Valmorbida je istakla da će se u znaku pažnje i zahvalnosti u zgradi Glavnog grada održati sjednica Upravnog odbora ALDA-e kojom će predsjedavati gradonačelnik Podgorice.

Tim povodom će biti organizovan i okrugli sto na kojem će predstavnici Glavnog grada gostima prezentovati projekte koje gradska uprava planira da realizuje u narednom periodu, kako bi se jedan broj njih uključio u njihovu realizaciju. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com