Zvaničnici ignorisali bicikliste - Volim Podgoricu

Zvaničnici ignorisali bicikliste

Od ukupno 118 zvaničnih adresa, na koje je Biciklo.me uputilo poziv za Critical Mass koje je održano prošle subote,odgovor je stigao samo sa tri adrese, a svi ostali su poziv ignorisali.

Predsjedniku Upravnog odbora Biciklo.me Dejanu Tofčeviću odgovoreno iz Ministarstva pravde, Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima i Direktorata za drumski saobraćaj, ali je jedino iz Direktorata poručeno da će učestvovati u vožnji.

“Ministar pravde Zoran Pažin je poručio da ne može doći, ali da podržava nastojanja Bicikla.me “da naš grad i državu učinite humanijim mjestom za život“. Šef Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama se, takođe, izvinio zbog spriječenosti, ali je kazao da ovim putem izražava iskrenu podršku vašoj organizaciji i ideji koju promovišete“, kazali su iz Biciklo.me. 

Među onima koji su bili na Critical mass-u bila je ambasadorka Njemačke Gudrun Štajnaker, a iako su pozivi bili upućeni i na adrese ostalih diplomatskih predstavništava u Podgorici, uključujući i Delegaciju Evropske unije.

“Jedini odgovor na adresu Bicikla.me stigao je iz Delegacije Evropske unije, u kome je navedeno da većina njihovih zaposlenih dolazi na posao biciklom ili pješice, poželjeli nam sreću, poručili da će neko od njih svakako doćiž i zamolili da ih i dalje informišemo o našim aktivnostima”, naveli su iz ove organizacije. 

Biciklo.me su napomenuli da ne raspolažu podacima koliko gradskih i državnih zvaničnika odlazi na posao biciklom ili pješice, niti zna koliko njih uopšte ima bicikl i zna da ga koristi, a čak ne znaju nio koliko građane Crne Gore košta godišnje vožnja zvaničnika službenim automobilima.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com