BP Tužilaštvo traži dopunu nalaza iz Beograda - Volim Podgoricu

BP Tužilaštvo traži dopunu nalaza iz Beograda

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju zatražilo je dopunsko vještačenje nalaza briseva i drugih materijalnih dokaza izuzetih iz bjelopoljske Opšte bolnice, nakon infekcije pet beba od kojih je jedna preminula, nezvanično saznaju Dnevne novine.

U bjelopoljskoj bolnici su, od 1. do 13. novembra prošle godine, izuzeti brisevi iz prostorija u kojima su bebe inficirane ,kao i od zapošljenih u toj zdravstvenoj ustanovi. Brisevi su poslati na analizu Sudskom medicinskom odboru Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Viši državni tužilac Rifat Hadrović nedavno je potvrdio da je stigao nalaz sa vještačenja iz Beograda navodeći da se ne može izjasniti u vezi njih jer se, kako je rekao, radi o obimnom materijalu koji je trebalo detaljno  prostudirati.

Jedan od roditelja inficiranih beba Predrag Karišik kazao je za Dnevne novine da nije upoznat sa tim da je tužilac zatražio dopunu nalaza iz Beograda.

“Ne znam da li je slučajno ili ne, ali nalaz sa vještačenja koji je poslat za Beograd nakon infekcije beba stigao je u Tužilaštvo upravo onog dana kada je trebalo da prekinemo šestodnevni štrajk glađu ispred kapije bjelopoljske bolnice. Podsjećam da smo štrajkovala zato što su bivši direktor dr Tomislav Jeremić i načelnici ginekologije i neonatologije dr Zvonko Puletić i dr Haka Tahirović, nakon ukidanja pritvora, ponovo vraćeni na posao.Očekujemo da će Tužilaštvo odraditi svoj posao onako i da će uskoro biti podignuta optužnica protiv svih odgovornih za infekciju beba”, rekao je Karišik.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com