BUDI ODGOVORAN Izrečeno 1,1 milion eura kazni - Volim Podgoricu

BUDI ODGOVORAN Izrečeno 1,1 milion eura kazni

Kampanja “Budi odgovora” biće nastavljena do kraja 2015. godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

“Nakon izuzetno uspješne realizacije dvije faze kampanje ‘Budi odgovoran’, tokom koje su građani prijavili preko 5.000 nepravilnosti u oblasti sive ekonomije, što je rezultiralo izdavanjem novčanih kazni u vrijednosti od više od 1,1 miliona eura, Vlada je odlučila da kampanja bude nastavljena do kraja 2015. godine. Na taj način omogućiće se dalje prikupljanje sredstava za finansiranje projekata od opšteg društvenog značaja, predloženih i podržanih od strane samih građana. Podsjećamo da je u dosadašnjem toku kampanje preusmjereno 550.000 eura u 11 projekata od opšteg društvenog značaja”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Građani će u nastavku, kako je saopšteno, i dalje biti u mogućnosti da ukazuju na nepravilnosti iz oblasti sive ekonimije, putem sajta www.budiodgovoran.me, mobilne aplikacije i kol centara Poreske i Uprave za inspekcijske poslove.

“Od iznosa novčanih kazni izrečenih po prijavama građana, finansiraće se investicije sa liste od preostalih 11 predloženih projekata koje se nijesu kvalifikovale za finansijsku podršku po osnovu vrijednosti izrečenih kazni u 2014. godini, po novoj formuli, u iznosu od 30% vrijednosti izdatih kazni, i to prema rang listi formiranoj prema broju glasova podrške građana”, navodi se u saopštenju.

Projektni tim koji koordinira kampanju će, u narednom periodu, objaviti pravila za glasanje o projektima od društvenog značaja.

“U cilju obezbjeđenja održivosti projekta i nakon 2015. godine, 5% vrijednosti kazni izrečenih po prijavama građana će se usmjeravati na finansiranje aktivnosti projekta „Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije“. Kampanja „Budi odgovoran“ se realizuje u okviru projekta „Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije“, koji se sprovodi u saradnji Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori”, istakli su iz Ministarstva finansija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com