Ispitati da li su švercovani ljekovi protiv karcinoma završili u crnogorskim bolnicama - Volim Podgoricu

Ispitati da li su švercovani ljekovi protiv karcinoma završili u crnogorskim bolnicama

Pozitivna Crna Gora poziva ministra zdravlja Budimira Šegrta da ispita navode iz današenje štampe o navodnom švercu ljekova protiv karcinoma, saopštio je poslanik te partije Srđan Perić.

Perić kaže da je javna reakcija Šegrta potrebna prije svega iz razloga utvrđivanja činjeničnog stanja, ali i uspostavljanja punog povjerenja na relaciji pacijenata i ukupnog zdravstvenog sistema.

“Ukoliko u novinskim natpisima ima istine da je specijalna jedinica milanske policije u akciji borbe protiv trgovine ukradenim ljekvima locirala i veleprodaje u Crnoj Gori, nužno je utvrditi da li je neko mimo svih zakonskih propisa prepakivao te ljekove, te da li ih je prodavao ili prepordavoa na tržištu ili ih pak plasirao preko bilo kojeg postupka javne nabavke u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Isto tako Perić smatra da je potrebno utvrditi da li su ti ljekovi, ukoliko su dolazili u Crnu Goru, bili čuvani i transportovani u skladu sa svim procedurama koje oni zahtjevaju, a kako bi bili efikasni za namjenu za koju su proizvedeni.

“Reakcija ministra je neophodna kako se ne bi dodatno urušavalo povjerenje u crnogroski zdravstveni sistem. U tom smislu je potrebno podići na viši nivo kontrolu kvaliteta ljekova i da se javnost blagovremeno informiše o tom procesu, posebno iz razloga da se ne bi unosila uzemirenost kod pacijenata koji su oboljeli od carcinoma”, zaključio je Perić. 

Pohapšeni šverceri su, kako se sumnja, ljekove koji koštaju i po 10.000 evra po kutuji “valjali” i u crnogorskim bolnicama. Da stvar bude još gora, zbog strogo propisanog načina čuvanja, ljekovi su kod upotrebe vjerovatno bili neispravni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com