Plutao 66 dana na olupini - Volim Podgoricu

Plutao 66 dana na olupini

Mornar Luis Džordan (37), čiji je nestanak prijavljen u januaru, pronađen je poslije 66 dana 200 milja sjeverno od obale Karoline.

Džordana je pronašao njemački teretni brod, i on je helikopterom prevezen u bolnicu u Virdžiniji. Džordana su spasioci pronašli kako sjedi na trupu svoje deset metara duge jedrilice “Angel”.

Spasili mornara posle 66 dana na prevrnutoj jedriliciPronašli su ga na prevrnutoj jedrilici, Foto: Tanjug/AP

On je uspio da preživi zahvaljujući kišnici i sirovoj ribi, a Kristin Pekora portparolka Obalske straže izjavila je da je Džordan pronađen u dobrom stanju, ali da ima povrede ramena i da je dehidrirao.

Spasili mornara posle 66 dana na prevrnutoj jedriliciLuis kaže da se molio za svoju porodicu, Foto: Tanjug/AP

Luis je poslednji put viđen 23. januara kada je sa svojom jedrilicom “Angel” iz Konvaja krenuo prema Južnoj Karolini na pecanje.

– Molio sam se za vas, jer sam se bojao da ćete plakati i biti tužni, jer mislite da sam mrtav, a nisam – rekao je Džordan ocu nakon spasavanja, koji mu je odgovorio da je mislio da ga je izgubio.

Spasili mornara posle 66 dana na prevrnutoj jedrilici
Kaže da je u dobrom raspoloženju i da je gladan, Foto: Tanjug/AP

– Ovo je nevjerovatno! Bilo je jako teško jer nismo znali ništa o njemu, a sada se osjećam kao da su sve naše molitve uslišene. Razgovarali smo sa njim i dobro je zvučao. Rekao nam je da je gladan, ali dobro raspoložen, napisala je njegova majka Norma na Fejsbuku.

Još uvijek nije poznat razlog zbog čega se jedrilica prevrnula.

(24 sata, foto:Tanjug/AP)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com