Qatary Diar ostaje - Volim Podgoricu

Qatary Diar ostaje

Nakon što su pojedini mediji objavili da je investicija Qatary Diara na Plavim horizontima u Tivtu pod znakom pitanja, iz resornog ministarstva je Anteni M saopšteno da nema najave da će investitor odustati. Sa druge strane, predsjednik opštine Ulcinj Fatmir Đeka kazao je da će projekat izgradnje Akva parka u Ulcinju biti realizovan i da je posrijedi samo kašnjenje.  

Kako je Anteni M saopšteno iz Ministarstva turizma, nema najave o odustajanju od projekta Qatary Diara na Plavim horizontima.

“Iz kompanije su nas informisali da je projekat hotela i rezidencijalnih objekata pri kraju. Do kraja mjeseca očekujemo da apliciraju za građevinsku dozvolu”, saopšteno je iz tog resora. 

Mediji su objavili da višemilionska investicija u Štoju neće biti realizovana tokom ove godine, zbog problema u vezi sa vlasništvom nad dijelom zemljišta, te da je turska kompanija Polin cijeli projekat gradnje Akvaparka stavila ad akta.

“Malo će kasniti, ali uvjeren sam da će da počne prije sezone, to kažem jer kao opština imamo komunikaciju sa investitorom. Dakle, očekujem da će radovi početi prije ljeta, ali pošto su dva mjeseca do juna, kada dolazi veliki broj gostiju dolazi, tada će biti nemoguće da se nastavi sa radom”, smatra Đeka.

Problem su nerazjašnjeni vlasnički odnosi između opštine i porodice Rudović, koja tvrdi da je vlasnik zemljišta koje je dato u zakup kompaniji Polin. 

“Postoji varijanta da nađemo mirno rješenje da oni ne blokiraju više rad investitora, narednih dana ćemo imati tačne informacije. Kada je posrijedi investitor on ima rok dvije godine da završi investiciju, od potpisivanja je prošlo nekoliko mjeseci i imamo dovoljno vremena. Uvjeren sam da ćemo nastaviti realizaciju ovog projekta, koji je značajan i za opštinu i za državu”, dodao je Đeka.

Prema njegovim riječima, normalno je da investitor koji želi da uloži preko sedam miliona eura traži potpuno rasčišćene imovinsko pravne odnose. 

“Tražili smo podršku državnih organa , od Vlade i ministarstva,  i odluka je bila u korist opštine tj. investitora”, istakao je Đeka.

Đeka takođe napominje da i opština i država moraju biti ozbiljni, kada su u pitanju ozbiljni investitori i renomirane kompanije te da im treba izaći u susret.

Podsjećamo, kako je za Pobjedu kazao direktor kćerke-firme za Crnu Goru, turske kompanije Polin Sahret Hajdarpašić, investicija ne može biti realizovana do 1. jula kako je bilo planirano. 

“Zato smo je odgodili, ali to ne znači da smo od posla definitivno i odustali”, kazao je Hajdarpašić.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com