SUĐENJE ŽENSKOJ BANDI: Ana Marija me čupala za kosu, a Elda je sve snimala - Volim Podgoricu

SUĐENJE ŽENSKOJ BANDI: Ana Marija me čupala za kosu, a Elda je sve snimala

Svjedočenjem oštećenih Maje Ajković i Marije Popović, koje su bile žrtve nasilničkog ponašanja i zlostavljanja, nastavljeno je suđenje pripadnicama takozvane “ženske bande” Nini Lačević, Milici Asanović, Eldi Orahovaci Andrijani Mišolić, juče u Osnovnom sudu u Podgorici.

Lačević je dovedena iz zatvora u Spužu, a Mišolić se ponovo nije pojavila na suđenju.

Maja Ajković ispričala je juče pred sutkinjom Nadom Rabrenović da je u julu prošle godine Ana Marija Vukadinović čupala za kosu, a Elda Orahovac je sve snimala telefonom, prenosi Dan.

Ajković je navela da je spornog dana Nikolija Lačević pozvala telefonom i da se sa njom odvezala do Mojanovića u Zeti, te i da su nakon toga u kola ušle Orahovac, Asanović, Andrijana Mišolić i Vukadinović.

“Kada smo došle do Plavnice izašle smo iz kola i Vukadinović me čupala za kosu, a Orahovac je sve snimala telefonom i udarila me dva puta u glavu. Dok smo bile u kolima ne sjećam se da smo razgovarale”, ispričala je Ajković.

Kako je kazala, optužene su joj rekle da ako ih prijavi policiji neće dobro proći, jer imaju dobre veze.

“Bile su ispunjene jer su ostavrile svoj hir i smijale su se. Ne znam koliko je sve trajalo, samo se sjećam tu gdje se zaustavila Lačević bila je šuma” dodala je Ajković.

Odgovarajući na pitanje njenog zastupnika, advokata Srđana Lješkovića, Ajković je rekla da je Eldu poznavala od ranije, Vukadinović iz kafića, a ostale iz viđenja.

Dodala je da se sjeća da joj se Lačević obratila “da može da je uništi ako slučaj prijavi policiji”.

“Obratila sam se ljekaru kada su moji saznali za sve. Povukla sam se u sebe i sad posjećujem doktora”, navela je Ajković. 

Optužena Lačević prigovorila je iskazu, dodajući da kada je toga dana Ajković ušla u kola nije imala nikakvih primjedbi.

“Rekla je da me ne poznaje, a stalno je bila kod mene u stanu što može da potvrdi i moja porodica, sve dok nijesam zabranila sestri da se druži sa njom”, dodala je Lačević.

Orahovac je na jučerašnjem pretresu kazala da smatra da je pogriješila što je toga dana bila sa njima, te i da je tačno da je bila pod stresom.

“Moguće je da je tačno da sam je udarila, ali to i nije bio neki udarac”, prigovorila je Orahovac.

Lačević, Asanović, Mišolić i Orahovac (22) terete da su u julu prošle godine pretukle Maju Ajković i Mariju Popović.

Optužene se terete za nasilničko ponašanje i zlostavljanje.

Lačević, Asanović, Mišolić i Orahovac uhapšene su 18. jula prošle godine zbog sumnje da su zlostavljale Maju Ajković i Mariju Popović i sve to snimile kamerom. Hapšenja su uslijedila nakon što su na društvenim mrežama objavljena dva snimka na kojima se vidi kako grupa osumnjičenih brutalno tuče dvije djevojke.

Nakon što su saslušane, tužilac im je odredio 48-časovno zadržavanje. Nakon toga one su puštene da se brane sa slobode. Kako su tada objasnili iz policije, sumnja se da su se u junu u Golubovcima, Lačević, Orahovac, Mišolić nasilnički ponašale nad Majom Ajković. Na drugom snimku, koji se našao na društvenim mrežama, žrtva zlostavljanja grupe djevojaka je Marija Popović koja je 15. juna policiji prijavila šta joj se desilo. Međutim, tužilaštvu i policiji tada nije bilo poznato da snimak ovog događaja postoji. Suđenje se nastavlja 7. maja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com