Zašto lijepe djevojke izlaze sa ružnim momcima

Frajeri koji se spremaju da upoznaju neku djevojku često postavljaju pitanje: “Da li je važno kako izgledam?” Odgovor je – ne.
 
Ženama izgled muškaraca zapravo nije mnogo važan. Koliko puta ste vidjeli super zgodnu cicu kako ulicom ide držeći se za ruku sa niskim proćelavim debeljucom? Vjerovatno više nego što možete da izbrojite. Evo zašto je tako.

1. Žene biološki privlači društveni status muškarca 
Ne mislimo na društveni status koji podrazumijeva bijesna kola i kuću od 300 kvadrata. Mislili smo na društveni status kao na socijalnu inteligenciju. Žene privlače muškarci koji imaju društvene vještine. Oni koji mogu da ih nasmiju, osjećaju se prijatno u njihovom okruženju i komuniciraju otvoreno. Takve stvari su okidač.

2. Muškarci mogu da manipulišu stepenom svoje privlačnosti
Ako znamo da žene privlače vođe, muškarci koji imaju samopouzdanje, duhoviti su, prihvaćeni u društvu, onda vam je jasno i da frajeri mogu da povećaju stepen svoje privlačnosti radeći na ovim vještinama. Kada bi se privlačnost zasnivala samo na fizičkom izgledu, mnogo muškaraca bi bilo u pat poziciji. Dakle, radite na sebi.

3. Ljepota nije vječna
I sami ste svjesni da nećete uvijek izgledati sjajno. Žene znaju da muškarac kojeg su upoznale neće zauvek izgledati odlično – opašće mu kosa, pustiće stomak, ostariće, baš kao i one. Baš zbog toga ne obraćaju pažnju na fizički izgled, koliko im je važno to kakav je on kao ličnost. Zato se ne fokusirajte na to da se uljepšavate, nego da napredujete, učite. Ostalo će doći samo po sebi.

(24 sata)

 

loading...
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close