Milić, Pajović i Vlahović u Vašingtonu - Volim Podgoricu

Milić, Pajović i Vlahović u Vašingtonu

Crnogorska opoziciona delegacija u kojoj su predsjednici Scijalističke narodne partije, Pozitivne Crne Gore i Crnogorske demokratske unije Srđan Milić, Darko pajović i Miodrag Vlahović, je proteklih dana obišla relevantne američke institucije u Vašingtonu. Jedna od glavnih tema razgovora članstvo u NATO-u.

Vlahović je kazao da je Crna Gora veoma blizu dobijanju poziva za članstvo u NATO. 

„Mislim da na svim ovim instancama na kojima smo razgovarali, a pored toga smo imali i neformalne razgovore sa ljudima koji su uticajni i koji spadaju u one koji su kreatori politike, daje Crna Gora veoma blizu poziva, da to pitanje nije više u sferi možda, ako, nego daje već došlo do nivoa, kao što nam je jedan sagovornik kazao, da bi bilo veoma teško objasniti i domaćoj, ali i javnosti unutar Alijanse, zbog čega Crna Gora nije dobila poziv”, rekao je Vlahović, piše Pobjeda.

Nakon sastanaka u američkoj prijestonici, optimista je i lider pozitivne Crne Gore Darko Pajović.

„Poslije današnjih sastanaka, ja sam apsolutno ohrabren kada je u pitanju pozivnica za članstvo u NATO iz prostog razloga što poruke koje smo čuli na sastancima sa visokim zvaničnicima iz Savjeta za nacionalnu bezbjednost, Stejt departmenta ali i Pentagona apsolutno jesu u pravcu da Sjedinjene Američke Države jesu veliki prijatelj Crne Gore, da će nas apsolutno podržati na putu NATO integracija, a svakako daje poslata jedna vrlo jasna poruka da jedan dio te priče apsolutno zavisi od nas”, rekao je Pajović.

Uz ponovljeni stav da se Socijalistička narodna partija protivi članstvu u NATO-u, predsjednik stranke Srđan Milić kaže da je tokom razgovora potencirao pitanje sprovođenja reformi u Crnoj Gori. 

„Kako bezbjednosno sigurnosnog sektora, tako i u odnosu za nas veoma važno pitanje izuzetno teškog stanja u socijalno ekonomskoj sferi u Crnoj Gori i način rješavanja problema, dakle ne kriticizam zarad kriticizma, nego jednostavno želja da se pokaže da su jasno definisani prioriteti, da oni treba da se ostvaruju, da se reforme moraju ostvarivati, da se mora imati mjerljivih rezultata na terenu”, navodi Milić. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com