ŠOK: Građevinci otkrili ljudske kosti u osnovnoj školi - Volim Podgoricu

ŠOK: Građevinci otkrili ljudske kosti u osnovnoj školi

Radnici “Zlatibor gradnje” angažovani na renoviranju škole “Ivan Goran Kovačić” sa Zvezdare, su prošle nedjelje kopajući rupu za lift naišli na ljudske kosti.

Radnici su podigli betonsku ploču i naišli na djelove ljudskog skeleta, nepoznatog porijekla i starosti.

Kosti su pronašli dok su kopali rupu za lift za osobe sa teškoćama u kretanju, na mjestu atrijuma koji je bio godinama zaključan i djeca nisu imala pristup njemu, svjetlarnika i sale za fizičko.

– Radnici “Zlatibor gradnje” su odmah pozvali policiju, a zatim su došli nadležni i odnijeli kosti. U pitanju su stare kosti, bar su nam tako rekli nadležni – kaže direktror škole Miomir Dragaš i dodaje da u trenutku kada su nađene nije bio u školi, jer su njihovi đaci zbog renoviranja raspoređeni u druge dvije škole, “Braća Baruh” i “1300 kaplara”.

Sanacija bi trebala da bude gotova do 1. septembra.

U školi koja se renivira ostali su samo prvaci, smješteni u kabinet za tehničko i zbornicu.

– Đaci starijih razreda su pročitali vijest na internetu, nisam ih pitao ništa, jer ne treba stvarati pritisak ni tenziju – izričit je Dragaš.

Direktor juče nije mogao da nam da saglasnost da fotografišemo mjesto gdje su nađene kosti, kao ni izvođač radova “Zlatibor gradnja”, kao ni Agencija za investicije, koja je investitor sanacije škole.

U MUP-u su nam rekli da su kosti prenijete na Institut za sudsku medicinu, gdje će moći da utvrde porijeklo i starost tih ljudskih ostataka.

(Izvor:24sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com