Pomračenje Mjeseca ( Krvavi Mjesec) pokreće promjene. Igramo na sve ili ništa? - Volim Podgoricu

Pomračenje Mjeseca ( Krvavi Mjesec) pokreće promjene. Igramo na sve ili ništa?

Ovaj april 2015. godine biće zapamćen po tome što je to mjesec u kome je sve moguće, kako dobro, tako i loše. Poseban je po tome što će 4.4.2015. biti treća u seriji od četiri totalne mjesečeve eklipse-poznatije kao pomračenja Mjeseca. Ono što će se vidjeti jeste potpuno crvena boja Mjeseca, pa ga zovu još i krvavi Mjesec, a najmanje mu je rastojanje od Zemlje, do sada.

Ovaj fenomen donosi osjetne promjene, neophodne transformacije, ili prosto-kosmička poravnanja. Uran je odavno pripremio teren velikih i revolucionarnih promjena, jer je u Ovnu od 2010. godine, a sada valjda dolazi trenutak kada će smisao tih promjena biti jasan, kao i pravac kuda vode. I tako, Sunce će već 1. aprila biti u konjukciji sa Uranom i kvadratu sa Plutonom, tačno na Južnom mjesečevom čvoru, dajući cijloj ovoj nebeskoj rapsodiji sudbinski i karmički ton…

Da se ne bavimo mnogo pitanjima čovječanstva, visoke, ili nama bliske politike, kako će se ova napeta hazarderska konstelacija na nebu, odraziti na života običnih ljudi?

Možda najprije tako što je kucnuo čas da svoje mjesto pod Suncem, na poslu, u braku, porodici jasno definišemo,prihvatimo ono što je prihvatljivo i odbacimo ono što se kosi sa temeljima naše ličnosti i našeg karaktera. Sve što osjećamo kao teret i mučenje, sada bi prosto moglo nestati, ali bi nas isto tako mogle sustići i neke odgovornosti koje smo iz opravdanih i manje opravdanih razloga, izbjegavali.

Dakle, budimo spremni da dobijemo tačno one prilike koje smo ranijim postupcima i odlukama zaslužili. Možda nam se u prvi mah učini nefer, ali je smisao važan, i jednom ćemo ga potpuno shvatiti.

U svakome od nas mogu progovoriti nijemi geni, daleka sjećanja, možda i nesvjesna, mogu se probuditi emocije kojih nismo ni bili svjesni. Porodice su se možda promijenile, ali su dobile novu šansu da u drugačijem obliku dođu do istog cilja.

Ljubav nije posjedovanje, nije ono čemu su nas učili filmovi i knjige, ona sada prerasta poznate okvire, potpuno je duhovno saosjećanje i saživljavanje i od nas traži da dajemo bezuslovno, da volimo čisto i da nemamo strah od bliskosti.

Dajući slobodu voljenoj osobi dobijamo jedan viši smisao ljubavi. Novac treba da služi nama, a ne mi njemu. Poslovi koje volimo i u kojima vidimo smisao, nekada moraju donijeti dobru satisfakciju, a oni koji sa sobom nose samo frustracije i nezadovoljstvo, mogu u sledećih šest mjeseci prestati da postoje u našim životima. I kao kada spremamo kuću i izbacujemo nepotrebne stvari, spremimo se za novo i zadržimo iz prošlosti samo ono što nam je bilo dobro i korisno iskustvo.

Budimo slobodni i svjesni da sami sebi postavljamo ograničenja, vjerujmo kao djeca i želimo cijelom dušom da promijenimo život na bolje, uživajući u svakom trenutku novih energija.​

“Svijet je jedinstvo suprotnosti,
dan i noć, crno i bijelo, muško i žensko, život i smrt, sreća i tuga…”
Konfučije

(Izvor: prva)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com