Šta sve možete ako ustanete rano - Volim Podgoricu

Šta sve možete ako ustanete rano

Pod broj 1, to rade uspješni ljudi

U članku Njujork Magazina, Džek Dorsi, osnivač Tvitera, otkrio je da otpočinje svoj dan u pola 6 ujutru aktivnostima kao što su meditacija i džoging. Tim Kuk, predsjednik upravnog odbora Epla, je poznat po slanju kompanijskih mejlova u pola pet ujutru. Ričard Brenson, osnivač Virdžin Grupe, takođe ustaje rano i veliki je zagovornik jutarnjih šetnji. On ustaje oko 5:45 ujutru da bi vježbao i kako bi rano doručkovao prije nego što počne da radi.

Pod broj 2, vrijeme da postavite ciljeve i isplanirate dan

Mnogi ljudi ne ostvare svoje ciljeve jer nisu dovoljno fokusirani. Probajte da planirate svoje akitvnosti i ciljeve ujutru. Tako će ostati svježi u vašim mislima. Sljedećeg dana razmislite šta ste uradili na ostvarenju svojih ciljeva. Iz dana u dan ćete sve više napredovati.

Oni koji ustaju rano daju sebi priliku da ispaniraju svoje dane. Sa preciznim planom, postajete mnogo efektivniji i produktivniji u korišćenju vremena. To će vas približiti ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Pod broj 3, možete početi da vježbate

Najčešći izgovor za preskakanje treninga je nedostatak vremena. Nakon dugog dana na poslu, odlazak u teretanu najčešće doživlajvamo kao teret. Šetnja prije 6 ujutru omogućava vam teretanu prije početka radnog dana. Nepotrebno je i reći, da vaše tijelo oslobađa supstancu zvanu endorfin, koji predstavlja okidač za dobro raspoloženje. Vježbanje vam daje energiju neophodnu za cijeli dan

Pod broj 4, možete početi konačno i da doručkujete

Cijelog života slušate da je doručak najvažnij obrok, ipak ga preskačete. Ako ste ustali rano, nikada ga nećete propustiti. Studija Džon Hopkins Blumberg Univerziteta Javnog zdravlja pokazala je da doručak značajno poboljšava opšte zdravsteno stanje. Kao što je automobilima potrebno gorivo, tako je vašem organizmu potrebna hrana da bi funkcionisao ispravno, pogotovo ujutru.

Na kraju, ako ste odlučili da ustajete rano, to nećete moći ako imate običaj zaginete u kafani ili za kompjuterom do zore! Srećno!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com