Davidović i konačno odustao od Boksita - Volim Podgoricu

Davidović i konačno odustao od Boksita

Nikšićka kompanija Neksan, prema riječima njenog vlasnika Miodraga Davidovića, neće nastavljati saradnju sa Rudnicima boksita nakon 21. aprila i odustaće od namjere da ih preuzme.

On je agenciji Mina-business kazao da je takav stav proizašao iz odluke nadležnih da raspišu tender o prodaji nekoliko dana nakon njihovog pisma namjere o preuzimanju Boksita.

“Naš predlog i ono na šta smo se obavezali nije prihvaćen, ni razmatran, a konkretan iznos nijesmo mogli predočiti, s obzirom na to da je nakon nekoliko dana raspisan tender”, rekao je Davidović.

On je podsjetio da je u predlogu svoje ponude Privrednom sudu jasno predočio da radnici ni po kojem osnovu neće biti oštećeni i da će im isplatiti sva potraživanja i regulisati sva prava koja Boksiti nijesu regulisali.

“To nije prihvaćeno i suvišno je da konkurišemo i razmatramo rješenja za situaciju u Boksitima. Sve obaveze prema radnicima kroz dosadašnju saradnju na vrijeme smo realizovali, kao što ćemo isplatiti i preostalu zaradu 20. aprila”, kazao je Davidović.

Prema njegovim riječima, Neksan 21. aprila izlazi iz Boksita kao kompanija koja nema ni materijalne, ni moralne obaveze prema toj firmi.

Na pitanje da li bi Neksan prihvatio poziv za slobodnu nagodbu, ukoliko ne bude pristigla ni jedna ponuda zainteresovanih na tenderu, Davidović je odgovorio da je sigurno da će se neko javiti.

„U suprotnom, stečajna uprava i sudija odlučili bi da pregovaraju sa Neksanom, jer smo dostavili ponudu prije raspisanog tendera. Zbog toga je očigledno da država ima bolju ponudu i nekoga ko će prihvatiti ponuđene uslove”, ocijenio je Davidović.

Neksan je 13. marta dostavio pismo namjere Privrednom sudu za kupovinu Rudnika boksita u kojima organizuje proizvodnju i isplaćuje zarade do 21. aprila kada im prestaje, drugi put, produženi tromjesečni Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Tada je predložena kupovina neposrednom pogodbom, uz navode da će konkretnu ponudu dostaviti u roku od 24 sata, ukoliko njihov predlog za ulazak u Boksite, prihvate stečajni sudija i upravnik i potvrdi Odbor povjerilaca.

Davidović je ranije saopštio da ne želi da saopštava detalje, sve dok ne dobije konačan odgovor i da će smatrati njihov predlog odbijenim ukoliko ne bude razmatran u roku od osam dana.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com