NOVA pozvala “preleteče” da vrata mandate - Volim Podgoricu

NOVA pozvala “preleteče” da vrata mandate

Podgorički odbor Nove srpske demokratije pozvao je odbornike koji su napustili tu stranku, da vrate mandate kako bi njihova mjesta zauzeli članovi koji se, kako su kazali, pridržavaju ideja i principa Nove.

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) Radoš Zečević podsjetio je da je Demokratski front (DF) na posljednjim izborima osvojio 17 mandata u lokalnom parlamentu, od čega je šest pripalo Novoj.

On je pozvao Gorana Radonjića, Borisa Pejovića i Branku Bešović da vrate svoje mandate partiji, kako bi njihovo mjesto zauzeli Mileta Pivljanin, Mirko Vujošević i Magdalena Popović koji, kako je naveo, poštuju odluke Opštinskog i Glavnog odbora i stoje čvrsto na programskim i idološkim pozicijama Nove.

„Mandati su vlasništvo glasača, simpatizera i članova Nove, koji su dali svoj glas“, rekao je Zečević.

Najmanje se, kako je naveo, glasalo za bilo kog pojedinca, kandidata za odbornika, već se podržavala partija i njen program.

Ustavna i zakonska rješenja koja je Crnoj Gori preporučila Evropska unija (EU), objasnio je Zečević, definisala su da je nosilac mandata pojedinac, poslanik ili odbornik, a ne politička stranka koja je te mandate osvojila.

Zbog toga su pojedinci, kako je kazao, u posljednje vrijeme zloupotrebljavali ono što im je partija povjerila.

„Opštinski odbor Nove želi javno da pozove naše dojučerašnje kolege da podnesu ostavke na funkcije odbornika u parlamentu Glavnog grada i vrate odborničke mandate našem odboru, koji poštuje odluke Glavnog odbora i volju većine u našoj stranci“, poručio je Zečević.

To je, kako je kazao, prirodan i normalan odnos, koji treba da omoguići normalnu građansku komunikaciju, „pošto smo o politilčkim razlikama već sve izduskutovali na nadležnim stranačkim organima“-

„Znaju odlično Radonjić, Pejović i Bešović da su njih, zbog njihovog imena i prezimena, podržali njihovi članovi porodica i prijatelji koji dijele njihove političke stavove, ali taj broj je svakako daleko od onoga broja koji je neophodan za osvajanje mandata“, rekao je Zečević.

Ukoliko, kako je kazao, ne uvaže i ne ispoštuju iskren i korektan apel, „zadržavamo pravo da prema Radonjiću i Pejoviću imamo sličan odnos kao i prema onima koji su ranije, na nemoralan način, otimali mandate Novoj i opoziciji“.

Upitan da li očekuju da bivši odbornici Nove vrate mandate, budući da to niko nije učinio u posljednje vrijeme, kao i to da je zakon na njihovoj strani, potpredsjednik OO, Dušan Tomašević, je naveo da nijesu sigurni da će bivši odbornici vratiti mandate, ali, „to bi bilo ljudski i iskretno“.

On je objasnio da će, ukoliko kod bivših odbornika „ima malo morala“, oni to učiniti.

2 komentara

  1. Yours is a prime example of informative writing. I think my students could learn a lot from your writing style and your content. I may share this article with them.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com