“Bemax” besplatno sanira klizište - Volim Podgoricu

“Bemax” besplatno sanira klizište

Kompanija “Bemax” je, zbog značaja magistralnog putnog pravca Budva – Cetinje, odlučila da besplatno izvede radove na dionici puta u Markovićima, koju je uništilo klizište prošlog mjeseca, kako bi se saobraćaj ponovo normalno odvijao, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Vlada je potpisalo Ugovor sa “Bemax”-om o donaciji za sanaciju klizišta u Markovićima, u kome je precizirano da se “Vlada obavezuje da predmetna donacija ni na koji način ne može i neće uticati na zakonitost, objektivnost i nepristranost državnih organa u odnosu na Donatora, kompaniju `Bemax`.”

Prema najavama menadžmenta “Bemax-a” početak radova na sanaciji se može očekivati odmah nakon predstojećih praznika.

Iz Ministarsva podsjećaju da su na gradilištu klizišta Markovići do sada pravovremenom reakcijom i intervencijom Direkcije za saobraćaj osim radova na privremenoj sanaciji kojima je omogućeno naizmjenično odvijanje saobraćaja, izvedeni i svi geotehnički radovi neophodni za izradu projekta trajne sanacije klizišta, naglasivši da će se radovi izvoditi u dvije faze.

“Prvom fazom biće obuhvaćena sanacija magistralnog puta Cetinje – Budva, izvođenjem potpornih konstrukcija fundiranih (temeljenih) na šipovima. Konstrukcije će biti izgrađenje sa donje i gornje strane puta u dužini od po 140 m. U drugoj fazi će biti izvedeni radovi na sanaciji padine iznad magistralnog puta i padine iznad sela Mažići. Ti radovi će obuhvatiti kaptiranje postojećih izvora, izvođenje sistema drenaža i kontrolisano odvođenje voda u prirodna korita postojećih vodotokova. Takođe, u okviru tih radova biće izvedena jedna potporna konstrukcija, fundirana na šipovima, koja će omogućiti sanaciju lokalnog puta kroz Markoviće (stari put Cetinje Budva)”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Iz tog resora naglašavaju da će privremeni režim saobraćaja važiti sve dok ne budu završeni radovi na gornjoj potpornoj konstrukciji magistralnog puta.

 (RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com