Fenomen: Zašto žene nikada nemaju šta da obuku? - Volim Podgoricu

Fenomen: Zašto žene nikada nemaju šta da obuku?

Situacija je sledeća: imate dejt za sat vremena, sa sve peškirom na glavi prebirate po odjeći razbacanoj na sve strane – po krevetima, stolicama, podu… Saplićete se o te čudnovate gomilice. Mrmljate i komentarišete: „Zašto sam pobogu ovo kupila… U ovome izgledam debelo…. Ovo bi bolje stajalo mojoj tetki…“ 

Ni deset odličnih kombinacija nije dovoljno da doživite taj seksi osjećaj potpunog zadovoljstva. Možete li sebi priuštiti novu gomilu stvari? Bez panike.

Psiholozi se slažu u jednom – kada žena kaže da nema šta da obuče, ona zapravo misli da ne postoji ništa što je u tom trenutku dovoljno uzbuđuje. Kada se ono što osjećate iznutra ne poklapa sa spoljašnjom slikom, onda dolazi do stresa ovog tipa. Stil ponekad može ukazivati i na to šta se dešava iznutra, a da toga nismo svjesni.

Odjeća jeste ono što nam popravlja samopouzdanje, a samopouzdanje je ono što može da naruši kombinaciju. Odjeća sa sobom uvijek ponese dio energije, i ako ste omiljenu haljinu nosili na događaju koji vam je stvorio loše uspomene, psiholozi kažu da je veća vjerovatnoća da tu haljinu više nećete htjeti da nosite kada vam je želja da zablistate.

Ako vam je neko rekao da vam nešto loše stoji, posebno kada je u pitanju ženska osoba (mama, drugarica, sestra), iz potrebe da se dopadnete više to nećete uzimati u obzir iako vam ta kombinacija stvara pozitivne vibracije. 

Takođe, mnoge žene rastrzane su između trendova, onoga što im dobro stoji i onoga što bi voljele da nose.

Pravila organizovanja ormara 

Postoji nekoliko odličnih trikova koje primjenjuju mnogi veliki dizajneri i brendovi, a koji mogu pomoći u trenucima neodlučnosti. Jedan od najboljih modnih savjeta došao je od Majkla Korsa koji kaže da bi 70 odsto odjeće koju posjedujemo trebalo da bude „meso i krompir“, a 30 odsto „šlag i paperje“ – boja, uzorak, sjaj i asesoari.

Do problema dolazi kada je situacija obrnuta. Od previše šarenila umije da zaboli glava. Pogledajte po svom ormaru i proučite da li imate dovoljno basic stvari. Koliko crnih pantalona i bijelih košulja posjedujete, kao i lijepih cipela koje idu uz sve? Neka vam te stvari budu osnova za izgradnju stila.

Do stila se ne dolazi uvijek lako, potrebne su godine traženja, ali ne bi trebalo odustati i kupovati sve što nam se svidi na oko ili što nose poznati, jer pronaći svoj stil, ono nešto samo naše i jedinstveno, dobro je za novčanik, pa i za dušu.

To samo znači da otkrijete ono što vam najbolje stoji i da to bude vaš pečat. Tajna rješenja je u tome da se potom prilika (posao, dejt, sastanak, žurka) prilagodi stilu, a ne obrnuto. 

Psiholozi tvrde da je najbolje ići u kupovinu onda kada ste srećni i zadovoljni sobom. Nikako kada ste tužni ili anksiozni. Stvari koje kupujete zavise od raspoloženja i one će to raspoloženje kasnije reflektovati na onoga ko ih nosi. 

Mnogi modni brendovi, kada prave novu kolekciju, prave mood board kako bi vizualizovali svoje ideje i imali sliku o budućnosti. Uz pomoć isječaka iz magazina, ideja sa Pinteresta ili sa revija, napravite svoj mood board koji će vam služiti za svakodnevnu inspiraciju.

Dobre kombinacije nisu nastale u deset minuta pred polazak na posao. Planiranje je dosta važno. Slikajte se u najrazličitijim kombinacijama i dodajte na mood board. I onda će samo jedan pogled pomoći da se odlučite i kada je najteže. 

(Izvor:Cosmopoitan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com