Podgorički Dom zdravlja dobio opremu za rano otkrivanje raka dojke - Volim Podgoricu

Podgorički Dom zdravlja dobio opremu za rano otkrivanje raka dojke

Hypo Alpe Adria Banke donirala je Centru za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u Podgorici opremu za rano otkrivanje raka dojke, najsavremenijih karakteristika. 

Riječ je o komori za vlažno razvijanje RTG i mammo komori, vrijednim 15,5 hiljada eura, čijim će se instaliranjem i stavljanjem u funkciju u Centru za radiološku dijagnostiku u Domu zdravlja Podgorica značajno poboljšati  zdravstvena zaštita i preventive”, saopšteno je iz podgoričkog Doma zdravlja.

Glavni izvršni direktor  Hypo Banke  Christoph Schoen podsjetio je da od samog početka rada u Crnoj Gori, 10. aprila 2006. Godine, Hypo Alpe-Adria  planski u okviru svog budžeta izdvaja sredstva za podršku rada kako zdravstvenih tako i vaspitno-obrazovnih institucija, kao i događaja koji imaju za cilj promociju i očuvanje društvenih vrijednosti.  

Schoen je naveo da je cilj Hypo banke  da bude dio lokalnog identiteta. 

“Prioritet su djeca i institucije koje vode računa o njihovom razvoju, kao i projekti od značaja za socijalnu i zdravstvenu zaštitu”, kazao je Schoen. 

On je podsjetio da je riječ o banci koja razgranava poslovnu mrežu, te sa oko 200 zaposlenih, opslužuje oko 35 hiljada klijenata. 

Ove godine, plan je da pravnim i fizičkim licima Hypo banka odobri kredite do 55 miliona eura, i da, kao i do sada, bude dobar servis fizičkim licima, malom i srednjem biznisu, ali i da bude partner velikim kompanijama za njihove projekte.  

Istovremeno, klijenti su u Hypo Alpe Adria banci prepoznali jakog, stabilnog i sigurnog partnera, što je rezultiralo konstantnim rastom depozita. U sektoru stanovništva depoziti su u 2014. porasli za 11.6 miliona eura, ili skoro  15 odsto, a rastući i trend je nastavljen i u 2015. godini.

Tokom obilaska Centra za radiološku dijagnostiku, direktor Doma zdravlja Nebojša Kavarić predstavio je ovu medicinsku instituciju koja pruža usluge primarne zdravstvene zaštite za preko 250.000 stanovnika Glavnog grada Podgorice, gradskih opština Tuzi i Golubovaca, te licima, osiguranicima i stanovništvu užeg i šireg regiona. 

“Svakodnevno se u Domu zdravlja obavi preko 6.000 pregleda, i nabavka savremene opreme za rano otkrivanje raka dojke, u instituciji kojoj gravitira preko 60.000 žena je od izuzetne važnosti”, kazao je dr Kavarić.

3 komentara

  1. Thank you for the good critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a book from our local library but I think I’ve learned better from this post. I am very glad to see such fantastic information being shared freely out there.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com