Savićević saslušan zbog prijetnji novinaru Dana - Volim Podgoricu

Savićević saslušan zbog prijetnji novinaru Dana

Policija je sinoć uzela izjavu od predsjednika FSCG Dejana Savićevića zbog prijetnji koje je juče uputio novinaru Dana Veselinu Drljeviću.

Urednik sportske redakcije “Dana” prijavio je napad policiji i ispričao da mu je Savićević prvo uputio nekoliko pogrdnih riječi, a onda i prijetio.

Drljević je obavijestio policiju o incidentu i ispričao da se napad desio na Gorici, kada je Savićević prvo počeo da mu dobacuje, a potom i prijeti.

„Oko 17.45 dovezao sam se svojim vozilom do crkve Svetog Đorđa i odatle počeo laganim trčanjem uz brdo Gorica. Nedaleko od ulaza u Crnogorski olimpijski komitet prošao sam pored tri čovjeka koji su ležernim hodom išli prema Gorici. Kada sam protrčao pored njih, prepoznao sam među njima Gorana Savićevića. Prošao sam pored njih, a neko je u tom trenutku rekao „Vidi ovo g…., grči … j…. mu majku smećarsku” i još nešto meni nerazgovjetno. Nisam dobro čuo jer sam već bio odmakao“, ispričao je Drljevićza Dan.

 On kaže kako nije bio siguran da li su te psovke i prijetnje bile upućene njemu, pa je kod skretanja prema spomeniku usporio.

„Zastao sam kod zavoja prema kaptži od vodovoda i primijetio te osobe na donjem dijelu nuta. Tada sam prepoznao Dejana Savićevića i Mikija Vukotića. On je tada skinuo kapu i počeo da mi prijeti i uzvikuje pogrdne riječi“, rekao je Drljević.

Urednik sportske redakcije podgoričkog dnevnika kaže da je u tom momentu pored njega naišao čovjek kojeg poznaje iz viđenja i rekao mu da se ne obazire na Savićevićeve prijetnje i psovke.

„Pošao sam na Goricu, odradio trening, a Savićeviće i Vukotića nisam više vidio“, dodao je Drljević.

On je u policiji kazao ovlašćenim službenicima da ne želi da protiv Savićevića podnosi prijavu jer ga nije strah od njega, već da mu je cilj da ga policija upozori na ponašanje kako ne bi došlo do težih posledica prilikom njihovog susreta.

„Odlaskom u policiju želio sam da nadležnima skrenem pažnju (vjerujem da to za njih nije iznenađenje) na ponašanje čelnik najznačajnije sportske institucije u Crnoj Gori. Pretpostavljam da su ga policijski službenici ovom prilikom dovoljno upozorili i prenijeli moja očekivanja, a u nadi da ih je jasno shvatio, insistirao sam da MUP ne podnosi prijavu tužilaštvu. Ja nemam vremena da „obijam” po sudijskim kancelarijama, ali vjerujem da su svi pravilno procijenili koliko je „predsjednikov izlet” na brdu Gorica bio ishitren i nepotreban“, rekao je Drljević. 

Iz Uprave policije je saopšteno da su policijski službenici uzeli izjave i od Drljevića i od Savićevića.

„Pošto je Drljević bio izričit u tome da ne želi da podnese prijavu protiv Savićevića, mi smo o tome obavijestili nadležnog tužioca. Dežurni tužilac, vođen izjavom Drljevića, izjasnio se da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela ni prekršaja. Policija je postupila po zahtjevu Drljevića i Dejana Savićevića upozorila na ponašanje“, saopšteno je iz Uprave policije, prenio je Dan.

(foto google)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com