Za silovanje djevojčice (3) samo 10 godina: Sudija: Nije pedofil, samo se malo uzbudio - Volim Podgoricu

Za silovanje djevojčice (3) samo 10 godina: Sudija: Nije pedofil, samo se malo uzbudio

Između 25 godina i doživotnog zatvora najmanja je kazna koju je Kevin Jonas Rojano-Nieto trebao dobiti prema kalifornijskom zakonu za seksualno zlostavljanje trogodišnje djevojčice. Međutim, sudij okruga Orange u petak je presudio kako je kazna predrakonska te 20-godišnjaku dao ‘svega’ 10 godina zatvora, javlja Washington Post.

Logika iza presude sudije višeg suda Marca Kellyja? Napasnik, okrivljen 3. za sodomiju nad djetetom mlađim od deset godina te neprimjereno i pohotno ponašanje s maloljetnicom, nije želio ozlijediti djevojčicu.

– Ovo nije tipičan predatorski, nasilan i brutalan slučaj sodomije nad djetetom. Gospodin Rojano nije pratio žrtvu. Igrao je video igre kada je ona ušla u garažu. Neobjašnjivo se uzbudio, no izgleda da nije svjesno želio ozlijediti žrtvu kada ju je seksualno napastovao – objasnio je sudac Kelly.

 Zamjenik državnog tužitelja slaže se samo s dijelom objašnjenja, navodeći kako je djevojčica, prema nekim navodima u rodu s Rojano-Nietom, ušla u garažu te da ju je mladić napao. Prekrio joj je usta rukom kada je njezina majka pokušala ući u zaključanu garažu te je nastavio zlostavljati kada je otišla.

Navodi se kako je Rojano-Nieto odrastao u ‘disfunkcionalnoj’ obitelji sa brojnim primjerima ‘napastovanja’ što ga je učinilo ‘nesigurnim, društveno povučenim, nezrelim mladićem s velikim manjkom samopouzdanja’.

Sudac Kelly je naveo kako je okrivljenik pokazao velik nivo ‘žaljenja’ te ‘iako je slučaj ozbiljan i dostojan prezira još uvijek nije u nivou pedofila koji vreba dijete.’

(Izvor: Jutarnji.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com