Autor “Kupačice” traži pola miliona od Glavnog grada, odluka za mjesec - Volim Podgoricu

Autor “Kupačice” traži pola miliona od Glavnog grada, odluka za mjesec

Jedan od autora “Kupačice”, Svetozar Radović kazao je  da “samo psihopate ili psihički neuravnotežena ljudska bića uništavaju umjetnička djela”.

To je, između ostalog, naveo u završnim riječima, u ponovljenom postupku po njegovoj i tužbi njegovog brata Svetomira Radovića, kojom traže pola miliona eura od Glavnog grada i  Vodovoda, zbog uklanjanja njihove skulpture iz parka preko puta državne Skupštine prije petnaest godina. 

Radović je kazao  da ga posebno pogađa činjenica da već više od 14 godina  ne uspijevaju da dokažu vandalsko i protivzakonito rušenje njihovih umjetničkih djela. Njihov punomoćnik Krsto Pejović kazao je da je  rušenje “Kupačice” izvršeno bez akta nadležnog organa i saglasnosti autora, čime su im, između ostalog, povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo.

Punomoćnici tuženih, Branko Šćepanović i Nikola Šofranac isticali su da su tuženi učestvovali u izvođenju radova pri postavljanju skulpture, te da nijesu odgovorni za njeno rušenje. Sudija Radonja Radonjić će donijeti odluku za mjesec dana. 

 

(Izvor: Vijesti/Foto:Luka Belojević)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com