NIKŠIĆ: Gimanzijalci napali profesora, a onda vrijeđali policajce! - Volim Podgoricu

NIKŠIĆ: Gimanzijalci napali profesora, a onda vrijeđali policajce!

U Gimnaziji „Stojan Cerović“ u Nikšiću je prije dva dana intevenisala je policija jer je više učenika ove gimnazije napalo profesora fizičkog vaspitanja.

Pomoćnik direktora Gimnazije “Stojan Cerović“ u Nikšiću je 8. aprila pozvao policiju i saopštio da je više učenika ove gimnazije napalo profesora fizičkog vaspitanja, saopšteno je iz Uprave policije.

Na lice mjesta su, po pozivu, upućene dvije Interventne grupe u sastavu od šest policijskih službenika.

“Dva policijska službenika su u kancelariji pomoćnika direktora obavila razgovor sa njim i sa pomenutim profesorom, kojom prilikom su pronašli S.S. (19) koji je, po navodima pomoćnika direktora i profesora, pokušao da u učionici fizički napadne ovog profesora”, kazali su u Upravi policije. 

Policijski službenici su, kako su izjavili, obavijestili S.S. da treba da pođe sa njima do službenog vozila, a nakon toga i do Centra bezbjednosti Nikšić, kako bi dao izjavu povodom pomenutog događaja.

“Prilikom dolaska do službenog vozila u blizini policijskih službenika se, kako su policijski službenici naveli, okupila veća grupa lica – učenika škole koja je počela sa vrijeđanjem navedenih policijskih službenika, skandirajući ime navedenog učenika i nazivajući policijske službenike pogrdnim imenima. Oni su ujedno, kako su policijski službenici kazali, nepristojno gestikulirali u pravcu policijskih služenika”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su, kako su izjavili, zbog pokušaja sprječavanja vršenja službene radnje – dovođenja S.S. do službenog vozila, priveli F.S (18), N.K. (18) i N.B. (19), dok je S.K. (18) priveden zbog nedoličnog ponašanja. 

“Dakle, S.S, F.S, N.K, N.B. i S.K. su dovedeni u službene prostorije CB Nikšić, gdje su sa njima obavljeni razgovori na spomenute okolnosti, kao i sačinjeni zapisnici o obavještenjima prikupljenim od građana”, ističu u Upravi policije. 

O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je naložio da mu se spisi predmeta dostave na uvid, nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja.

“S obzirom da se u javnosti pojavila informacija da postoji video snimak ovog događaja koji je navodno sačinio neko od prisutnih svjedoka, te da je na snimku navodno zabilježeno određeno ponašanje policijskih službenika, obavještavamo vas da ćemo u tom slučaju preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se utvrdile istinite činjenice u vezi sa tim snimkom, te da će shodno tome, zavisno od utvrđenog činjeničkog stanja, biti utvrđena i eventualna odgovornost policijskih službenika, u smislu prekoračenja granica zakonskih ovlašćenja prilikom intervencije”, poručuju iz Uprave policije.

1 komentar

  1. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com