Siromašni dječak koji je vratio nađeni novac, dobio stipendiju - Volim Podgoricu

Siromašni dječak koji je vratio nađeni novac, dobio stipendiju

Desetogodišnji Strahinja Tabić iz Valjeva, koji je nedavno našao 6.000 dinara (oko 50 evra) na ulici i odmah ih predao učiteljici, dobio je danas učeničku stipendiju, sportsku opremu i šporet za njegovo domaćinstvo, nagrade koje su mu uručili ministar Aleksandar Vulin i direktor kompanije Dunav osigiranje Mirko Petrović.

Strahinja je nedavno, kada se njegov gest našao u medijima i na društvenim mrežama, postao pravi herojm u Srbiji, tim prije što potiče iz siromašne porodice. 

Mjesečnu stipendiju u iznosu od 10.000 dinara koju će Strahinja dobijati do kraja osnovne škole, a ako bude odličan učenik i tokom daljeg školovanja, doniralo je Dunav osiguranje a sportsku opremu za njega i njegovu sestru i šporet na čvrsto gorivo Udruzenje osiguravača Srbije.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekao je da je Strahinja pokazatelj kakvu Srbiju i kakvu budućnost želimo i da su takve moralne vrijednosti u porodici koja možda ne može da se pohvali bogatstvom ali može dobro vaspitanom djecom, ono što je Srbiji potrebno.

“Lice ovog djeteta je lice Srbije kakvu želimo – hrabro, vrijedno, solidarno, pošteno i iz dobre kuće”, rekao je Vulin i dodao da, ako srpske porodice budu odgajale svoju djecu na ovaj način, pred zemljom će biti svijetla budućnost.

Vulin je rekao da je dobro što je Dunav osiguranje prepoznalo moralne vrijednosti malog Strahinje i njegove porodice i poručio dječaku da za njega neće biti egzistencijalnih problema dokle god bude odličan đak i pošten građanin.

Ukazavši da je kuća porodice Tabić bila uništena u majskim poplavama, Vulin je dodao da je Dunav osiguranje poklonilo i polisu osiguranja toj porodici.

(Izvor: Novosti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com