FILMSKA PLJAČKA DRAGULJA: Londonska policija u šoku! (VIDEO) - Volim Podgoricu

FILMSKA PLJAČKA DRAGULJA: Londonska policija u šoku! (VIDEO)

Britanski list “Dejli miror” objavio je fotografije sa video snimka jedne od najvećih pljački dragocjenosti u centru Londona, koja se odigrala tokom Uskršnjeg vikenda.

Na snimku skinutom sa sigurnosne kamere prikazano je nekoliko muškaraca čija su lica prekrivena maskama kako ulaze i izlaze iz jedne zgrade u juvelirskoj četvrti Haton Garden, u kojoj su smješteni sefovi gdje većina lokalnih juvelira drži nakit, prenio je AP.

Članovi bande, u fluorescentnim prslucima i kacigama, mirno su nosili vreće i gurali kante sa smećem u visoko obezbijeđenu zgradu u centru Londona.

Nakon dvije noći posla, otišli su sa sadržajem 72 sefa, a metodičnost njihove pljačke fascinirala je Britaniju, a policiju stavila u stanje pripravnosti.

Policija je priznala da je alarm u zgradi aktiviran malo posle ponoći 3. aprila, na početku prazničnog vikanda, ali da niko nije poslat da provjeri.

Krađa je otkrivena tek u utorak. 

Bivši šef odjeljenja za krađe u Skotland jardu Džon O'Konor rekao je za BBC da su lopovi djelovali kao profesionalci i dobro pripremljeni, a da je policija pokazala “krajnju nekompetentnost” ne odgovorivši na alarm.

Policija je saopštila da su lopovi sišli u otvor za lift i probušili dva metra debele betonske zidove kako bi ušli u trezor.

Policija nije saopštila vrijednost ukradene imovine, a mediji spekulišu da su sefovi “olakšani” u vrijednost  raspona od 60 miliona funti do 200 miliona funti.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com