Medojević: Rakčević nije htio sa Srbima i Andrijom Mandićem - Volim Podgoricu

Medojević: Rakčević nije htio sa Srbima i Andrijom Mandićem

Nudio sam Žarku Rakčeviću da uđe u Demokratski front, ali on nije mogao skupa sa Srbima i Andrijom Mandićem i Goranom Danilovićem. To je moje veliko razočarenje. Bio sam za to da Rakčević bude visoko na listi DF za lokalne izbore u Podgorici, ali sam tek kasnije vidio da je URA dio plana Ranka Krivokapića i vlasnika Vijesti za razbijanje DF-a i pravljenja poslušne opozicije spremne na dilove sa nekim djelovima režima, tvrdi lider Pokreta za promjene i funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

On je u intervjuu, komentarišući izjavu predsjednika Ujedinjene reformske akcije URA Žarka Rakčevića da je na “nivou fenomena” činjenica da URA najviše kritika trpi iz opozicije, kazao da razloga za kritiku ima i previše.

Između ostalog Medojević je istakao da nije očekivao da će se to dogoditi, a naročito da će djelovi sadašnje “opozicije” i SDP raditi protiv organizovanja masovnih građanskih protesta.

“Očekivao sam podršku URA i Vijesti za ideju DF-a da protestima izborimo prelaznu vladu i fer i slobodne izbore, a oni su krenuli u razbijanje opozicije, ali su i doživjeli krah. Umjesto da smo na ulici i na protestima, sad moramo da objašnjavamo ljudima na terenu šta se dešava u opoziciji”, kaže Medojević.

Nebojša Medojević tvrdi da je Rakčević mnogo više mogao da uradi za Crnu Goru nego što je uradio, i da ga zbog toga treba uvijek kritikovati.

“Ubistva Gorana Žugića, Belog Raspopovića, Baje Sekulića, Vanje Bokana…dogodila su se dok je on bio na čelu SDP i u Vladi. Dva puta je bio ministar i pokazao je šta zna…a sada se uključio u birbu protiv DF-a. Nudi bivše Milove ministre kao nova spasonosna rješenja. Na kraju nema nijednog Srbina u rukovodstvu URA”, zaključuje Medojević.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com