NIKŠIĆKA GIMNAZIJA: “Evo kako policija bije đake! (VIDEO) - Volim Podgoricu

NIKŠIĆKA GIMNAZIJA: “Evo kako policija bije đake! (VIDEO)

Pomoćnik direktora nikšićke Gimnazije Aleksandar Vujković je 8. aprila pozvao nikšićki Centar bezbjednosti  jer je učenik Stefan Savićević (19)  u učionici pokušao fizički da napadne profesora fizičkog Ž.D., saopštila je juče policija.

Policajci su u kancelariji pomoćnika direktora  razgovarali sa njim i  profesorom i pronašli Savićevića. 

Kada su ga poveli u policiju da da izjavu, ispred su ih sačekali drugi učenici. Četvorica njih  su juče tvrdili  da je policija prekoračila ovlašćenja prilikom njihovog, kako su kazali, bespotrebnog privođenja i upotrijebila silu. 

“Policijske službenike je prilikom dolaska do službenog vozila veća grupa učenika škole vrijeđala, skandirajući ime Savićevića i nazivajući policijske službenike pogrdnim imenima. Oni su ujedno, kako su policijski službenici kazali, nepristojno gestikulirali u pravcu policijskih služenika“, piše u saopštenju policije.

Zbog pokušaja sprečavanja vršenja službene radnje privedeni su Filip Spaić (18), Nemanja Koprivica (18) i  Nemanja Božović (19), dok je Stefan Kontić (18) priveden zbog nedoličnog ponašanja.

Gimnazijalci to negiraju, a Spaić i Kontić su, kako su kazali „Vijestima“, zadobili i nekoliko udaraca zbog kojih je Spaić zatražio medicinsku pomoć. Pregledom je konstatovano da Spaić u predjelu tjemena ima krvni podliv, eritem u predjelu čela i lica i više čvrstih oguljotina.

„Dok su privodili Savićevića, mi smo skandirali ‘pustite Stefana’. Bilo je mnogo učenika i neko iz mase je valjda pokazao srednji prst koji je pokrenuo sve to. Policajac je krenuo put mene, počeo da me čupa, pocijepao mi jaknu i udario pesnicom po glavi“, tvrdi Spaić, dok pokazuje izvještaj ljekara.

Dio incidenta sa policijom zabilježen je telefonom, a snimak su maturanti pokazali „Vijestima”. Na snimku se vidi kako je jedan od policajaca Kontiću, koji stoji pored Božovića, koji je na zemlji, pali prvo jedan, a zatim još  dva-tri šamara. Vidi se da Kontić ne pruža nikakav otpor, ali se ne čuje da li je nešto rekao policajcima.

“Trojica policajaca su me bacila na zemlju i bez ikakvog razloga me udarali i stavili lisice“, tvrdi Božović.

Prišao je Kontić i pitao, kako je kazao, zašto mu privode druga. koji ništa nije uradio. “Tada sam dobio udarac. Pitao sam zašto me udaraju, a onda sam dobio još nekoliko udaraca i udarac koljenom kada su me privodili u ‘maricu’. Da bi se izvukli, jer su vidjeli šta su uradili, izmislili su priču da smo ih psovali“, kazao je Kontić.

Branislav Delibašić, koji stanuje u kući preko puta Gimnazije, kaže da nije čuo  pogrdne povike i da je bio zgrožen ponašanjem  policajaca. Iz policije je saopšteno da će pregledati snimak.

Raičević: Savićević se izvinio, sve probleme rješavamo razgovorom

Direktor Gimnazije Žarko Raičević je kazao da se svi problemi u toj školi mogu riješiti razgovorom, ali da je policija pozvana, kako su ga obavijestili, jer je učenik prijetio profesoru fizičkog.

„Razgovarao sam sa tim učenikom i on se izvinio zbog incidenta. Sa njim sam i ranije razgovarao, jer je i prije bilo verbalnih sukoba. Sa ostalim učenicima nijesam razgovarao i ne znam ko je priveden.

Čekam zvanični izvještaj policije šta se desilo i razgovaraću sa učenicima da vidim šta se desilo. Tražići da se prava istina sazna“, kazao je Raičević.

(Izvor: Vijesti/Foto screenshot)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com