Priština nije ispunila obaveze prema srpskom narodu - Volim Podgoricu

Priština nije ispunila obaveze prema srpskom narodu

Beograd je ispunio sve elemente Briselskog sporazuma, a jedine tačke koje nijesu ispunjene su obaveze Prištine prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Vlade Srbije, Marko Đurić.

On je kazao da se očekuje jasan odgovor na pitanje kada će i oni ispuniti svoje obaveze, kao i da Evropska unija i šira Međunarodna zajednica koje su garant tog sporazuma izvrše pritisak na prištinsku stranu da primijeni obaveze koje proizilaze iz sporazuma.

“Oni su garant tog sporazuma i veoma je važno za povjerenje u tom procesu da se obaveze do kraja ispištuju i dođe do formiranja zajednice srpskih opština. To je presudan korak za stabilnost na KiM”, rekao je Đurić za RTV Pink.

Kako je kazao, srpska strana je ispunila sve elemente Briselskog sporazuma, a jedine tačke koje nijesu ispunjene su one koje se odnose na obaveze Prištine prema srpskom narodu na KiM.

On je kazao da Vlada Srbije nastoji da svakodnevno bude sa svojim narodom u južnoj pokrajini i da nema nijedne opštine na KiM u koju u proteklih deset mjeseci nije uloženo bar nešto i da će se pomoć nastaviti.

Kako je rekao, povratak Srba na KiM je pomalo zaboravljena tema dodajući da je oko 40 hiljada kuća i stanova uzurpirano i da su se tu najčešće na silu uselili Albanci.

On je rekao da u centralnoj Srbiji ima 250 hiljada ljudi koji su protjerani sa KiM.

“Posljednji incidenti u Kosovskoj Mitrovici pokazuju veliku napetost i tešku atmosferu za život koja tu duže vrijeme vlada i veoma je važno da od albanskih političkih lidera dobijemo signale da ne odobravaju takve napade”, rekao je Đurić.

(RTCG, foto:srbijapress)

1 komentar

  1. There are incredibly loads of details that adheres to that to take into consideration. That’s a excellent point to mention. I provide you with the thoughts above as general inspiration but clearly there are actually questions including the one you retrieve where most critical thing will likely be in honest excellent faith. I don?t determine if recommendations have emerged about items like that, but I know your job is clearly known as a reasonable game. Both girls and boys feel the impact of simply a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com