Savjeti za maturantkinje - Volim Podgoricu

Savjeti za maturantkinje

Došao je i taj važan dan. Da tvoje matursko veče ne bi izgledalo kao jedan od onih košmarnih snova u kojima se ništa ne odvija kako treba, potrebno je da se pripremiš na vrijeme.

Šta obući – Izgled modernih maturskih haljina se mijenja iz godine u godinu. Djevojkama je odjeća za matursko veče izuzetno bitna pa će se u skladu sa tim potruditi da svaki detalj bude na svom mjestu. Da tu harmoniju ne bi kvarila haljina sa elementima koji su odavno OUT, kupi par dobrih modnih magazina i prelistaj ih. 

Za kratko vrijeme ćeš imati uvid u to koji su najaktuelniji elementi u odijevanju. Neka ti to posluži kao inspiracija ili kao vodič pri kupovini. Haljinu možeš da sašiješ, ali je često jednostavnije rješenje kupovina po lokalnim buticima. Prošetaj po njima i probaj čak i one haljine koje ti na prvi pogled ne djeluju kao nešto što bi ti lijepo stajalo. Odjeća drugačije izgleda na vješalici a drugačije na tebi.

Modni dodaci – Osamdesete jesu u trendu, ali ogromne minđuše koje više liče na luster tvoje babe nego na nešto što je cool, svakako nijesu. Sigurno svuda oko sebe viđaš djevojke sa velikim srebrnim alkama – to su jedine velike minđuše koje dolaze u obzir, ali najprikladnija varijanta su neke male, elegantne naušnice. Prije maturske večeri isprobaj čarape da bi se uvjerila da je boja prikladna i da odgovara ostatku toalete. Ponesi malu torbu u koju ćeš staviri ruž, maramice, novac, rezervni par čarapa i, ako to želiš, foto-aparat.

Fotografije – Maturske večeri ne prolaze bez fotografa, ali ne bi bilo loše da se škola informiše o tome koliko oni naplaćuju svoje usluge. I za ovu svrhu bi trebalo da obezbijediš dovoljno novca.

Kosa/nokti/šminka – Mnoge djevojke obavljaju ovaj dio priprema kod profesionalaca. Postoje saloni koji nude sve tri usluge. Ako ne nađeš takav, zakaži posjete kod frizera i kod kozmetičara. Prelistaj magazine ili porazgovaraj sa drugaricama da bi dobila neku ideju. Ako se odlučiš da sama završiš ove poslove, obavezno eksperimentiši par dana prije proslave. Naravno, šminkanje ide poslije sređivanja frizure. Ne zaboravi da staviš dezedorans sa produženim trajanjem!

Matursko veče bi trebalo da bude veče za pamćenje, ali ne za pamćenje samo po tome koliko si novca dala za matursku haljinu. Znamo da si trenutno u frci i da ti je bitno da se dobro „skockaš“ za sam događaj, ali pokušaj da se opustiš. Uživaj maksimalno, jer to bi matursko veče i trebalo da bude – jedno veliko uživanje koga ćeš se rado sjećati. Želimo ti da se lijepo provedeš!

Izvor: krstarica

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com