ŠTA VOZE CG POLITIČARI I SUPRUGE: Državni je najbolji privatni automobil, za vlast i za opoziciju - Volim Podgoricu

ŠTA VOZE CG POLITIČARI I SUPRUGE: Državni je najbolji privatni automobil, za vlast i za opoziciju

 

“Ako je suditi po imovinskim kartonima, privatni vozni park ministara i poslanika prilično je siromašan, da nema službenih automobila, gotovo da bi se morali voziti gradskim prevozom”, piše Pobjeda. 

List je, iza podataka u imovinskim kartonima političara i njihovih članova porodice, zaključio da, i vlast, i opozicija, obilato koriste dražvane automobile, a pojedini čak, i nemaju svoje.

“Imovinski kartoni koje objavljuje Komisija za sprečavanje konflikata interesa pokazuju da se na sopstveni vozni park nisu ni predstavnici vlasti ni opozicije”, navodi Pobjeda. 

Predsjednici Crne Gore i Skupštine, Filip Vujanović i Ranko Krivokapić nemaju evidentirana privatna vozila. Prema imovinskim kartonima Vujanovića i Krivokapića, auta nemaju ni supruge. Predsjednik Vlade Milo Đukanović nema takođe sopstveni automobil, a u njegovom imovinskom kartonu piše da automobil ,,audi-A3“ iz 2006. godine posjeduje njegova supruga.

Od ministara, privatna vozila imaju ministri Raško Konjević, Radoje Zugić, Petar Ivanović, Sanja Vlahović i Milica Pejanović-Đurišić.

U imovinskom kartonu ministra finansija Radoja Zugića prijavljena je „toyota RAV 4“ -2009. godište, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović vozi „toyotu land cruizer“ 2008, dok ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević ima „pežo 207“ iz 2007. godine, kupljen na lizing.

Ministarka nauke, koja je i odbornica DPS-a u Baru Sanja Vlahović u izvještaju od ove godine ima prijavljena dva automobila „mercedes ml“ 2008; „Toyota“ 2007. godište. Ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić ima prijavljen ,,reno clio“ 1999. Godište, prenosi Pobjeda.

Jedan od rijetkih koji se kreditno zadužio da bi kupio automobil, kako piše u imovinskom kartonu, je ministar vanjskih poslova Igor Lukšić. On je 2014. godine prijavio „infinite 2009. godište, koji je u ovoj godini registrovan na njegovu suprugu Natašu.

Pobjeda piše da je dokaz da pojedinim funkcionerima najmanje treba auto u sopstvenom vlasništvu imovinski karton ministra turizma Branimira Gvozdenovića, u kojem se navodi da ni on niti članovi njegove porodice ne posjeduju automobil. 

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović takođe nema sopstven auto. On je svoj „pasat“, iz 2002. godine prodao za 4.850 eura. U njegovom imovinskom kartonu prijavljeno je samo vozilo njegove supruge Vesne „reno megan“ 2006. godište.

Potpredsjednik Vlade i doskorašnji ministar pravde Duško Marković i ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović takođe u imovinskim kartonima imaju prijavljena samo vozila svojih supruga. Na Natu Marković prijavljen je „ford gana Brajović vozi „opel korsa“ -Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, od kada je na novoj funkciji, nema imovinski karton, ali dok je bio sudija Vrhovnog suda, prema evidenciji iz 2014. godine imao je „golf 5“ iz 2005. godine, dok predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medinica prema imovinskom kartonu od prošle godine u vlasništvu ima “grand cheroke“ iz 1998, kupljen na kredit, navodi Pobjeda.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić u svom vlasništvu ima „mercedes GLK“ iz 2010. godine, a njegova supruga Senka tri godine stariju „toyotu AYGO“.

U imovinskom kartonu šefa kluba nezavisnih poslanika Mladena Bojanića, prema posljednjim podacima, upisan je „hunday santa“ iz 2006. godine, dok šef poslaničkog kluba SDP-a Borislav Banović posjeduje 12 godina staru „toyota avensis“. Lider novoosnovanog Demosa Miodrag Lekić, prema imovinskom kartonu iz ove godine, ne posjeduje automobil, dok njegova supruga Lidija vozi 18 godina staru „alfu 146“. U Lekićevom imovinskom kartonu za 2014. godinu taj automobil bio je upisan na njegovo ime, dok je polje „pokretna imovina“ u dijelu izvještaja koji se odnosi na njegovu suprugu bilo prazno, piše Pobjeda.

Lekićev doskorašnji kolega iz Demokratskog fronta Andrija Mandić posjeduje motorni čamac „glastron 175“ iz 2004. godine i vespu „pjađo beverli“ iz 2005. godine. Njegova supruga Sanja vozi „citroen C4“ proizveden 2007. godine, a u pokretnu imovinu u njenom vlasništvu upisan je i skuter „pežo“ iz 2008. godine.

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić ima „reno espace“ iz 2000. godine koji je, kako je navedeno u njegovom imovinskom kartonu, neregistrovan i nije u voznom stanju. Mlićeva supruga Lidija vozi ,,toyotu land cruser“, 2011. godište.

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović posljednje dvije sedmice je u žiži interesovanja javnosti nakon objavljivanja fotografija službenog automobila sa različitim registarskim tablicama. Numanović se još nije oglašavao, a tužilaštvo je otvorilo postupak da se utvrdi da li je ministar, ili neko drugi u njegovo ime, kršio zakon.

U imovinskom kartonu od prošle godine, Numanović nema prijavljen privatni automobil; samo „polo“ 2004. godište koji se vodi na ime njegove supruge Elvidine, navodi podgorički dnevnik.

Supruge funkcionera koje voze najbolje automobile su, barem sudeći po imovinskim kartonima, supruge ministara prosvjete i ekonomije Predraga Boškovića i Vladimira Kavarića, kao i gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića. Po skupocjenom automobilu ne izdvaja se mnogo ni muž ministarke odbrane Milice Pejanović-Đurišić, Zoran, koji vozi „mazdu CX-5“2013. godište.

Stela Bošković, u imovinskom kartonu ima prijavljen „mercedes GLK“ proizveden 2008. godine, zbog koga se kreditno zadužila za 32.000 eura. Supruga ministra ekonomije Tijana Kavarić posjeduje „nissan juke“ 2011. godine (HYPO lising kredit 3.000 eura; lising 11.500 eura) Supruga bivšeg ministra prosvjete, a sadašnjeg gradonačelnika Podgorice Ljiljana Stijepović vozi „audi“, piše Pobjeda.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com