KOBNO: Pozajmila je četkicu za šminkanje od prijateljice - Volim Podgoricu

KOBNO: Pozajmila je četkicu za šminkanje od prijateljice

Dvadesetsedmogodišnja Džo nije mogli ni da zamisli da će zbog nečeg tako bezezlenog kao što je popravljanje šminke, ostatak života provesti u invalidskim kolicima. 

Džo Gličrist majka je dvogodišnjeg Tomija. Praktično preko noći njen život se promijenio. Ova mlada mama ostatak života provešće nepokretna. razlog je infekcija bakterijom stafilokoke.

Sve je počelo kao blaga bol u leđima. Džo je prvo mislila da je leđa bole zbog lošeg držanja, ali bolovi su postajali sve gori i gori.

– Bol je bio strašan i ništa mi nije pomagalo. Zaista sam mislila da ću umrijeti. Bol je bila jača od one za vrijeme porođaja, rekla je Džo.

Kako je vrijeme prolazilo Džo je gubila osjećaj u tijelu, a urzo je u potpunosti izgubila osjećaj u nogama.  Doktori su prvo bili zbunjeni njenim slučajem. Tek nakon što je prebačena i hitno operisana, ljekari su ustanovili da ova mlada žena zaražena tipom stafilokoka koje su otporne na antibiotike. Ubrzo, bakterija se proširila kroz njen organizam zbog slabog imuniteta i ozbiljno joj oštetila kičmu, nakon čega su joj ljekari su saopštili da više nikada neće moći da hoda.

– Kada su mi to rekli, osjećala sam se prazno i počela sam da plaćem, priča Džo.

Iako je u pitanju uobičajna bakterija koja obitava na koži ili u nosu, koja rijetko izaziva ozbiljne posledice, može se dogoditi i da bude uzrok ozbiljne infekcije. Širi se direktnim kontaktom i upotrebom tuđih ličnih higijenskih i kozmetičkih sredstava.

– Jedino čega smo mogli da se sjetimo je četkica za šminkanje moje najbolje prijateljice, prisjeća se Džo.

Sa prijateljicom je dijelila sve, a ni u jednom trenutku nisu pomislile da bi mogao nastati takav problem Njena prijateljica osjećala se užasno, ali Džo kaže da je svjesna da to što se dogodilo nije njena krivica.

– Ona je imala infekciju na licu, a ja sam se koristila njenom četkicom. Nisam znala da ovo može da se dogodi, rekla je Džo.

Ipak, odlučila je da se bori protiv bolesti i ponovo nauči da hoda. Nakon dvije nedelje, napredovala je i rekli su joj da može da hoda sat vremena dnevno.

– Mogu da odem u kupovinu, operem i okačim veš. Srećna sam. Nisam to očekivala, kaže Džo.

Ova mlada žena, sada je na jakoj terapiji antibioticima, kojom ljekari pokušavaju da istjeraju bakteriju iz njenog tijela. Ipak, potpun oporavak nije moguć. Ona više nikada neće moći da kontroliše crijeva i bešiku.

(Blic Žena)

1 komentar

  1. After examine a number of of the weblog posts in your website now, and I actually like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and can be checking again soon. Pls try my site as nicely and let me know what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com