Londonske sefove opljačkali Pink Panteri sa Balkana?! - Volim Podgoricu

Londonske sefove opljačkali Pink Panteri sa Balkana?!

Britanska policija istražuje mogućnost da su pljačku trezora u centru Londona, tokom Uskršnjeg vikenda, izveli pripadnici međunarodne kriminalne grupe Pink Panter, porijeklom sa Balkana, objavili su danas britanski mediji.

Na snimcima nadzornih kamera, koje je u subotu objavio list Dejli miror, vidi se nekoliko muškaraca obučenih kao radnici, ali lica sakrivenih od kamera, kako kako ulaze i izlaze iz zgrade u juvelirskoj četvrti Haton Garden, u kojoj su smješteni sefovi gdje većina lokalnih juvelira drži nakit.

Članovi bande, u fluorescentnim prslucima i kacigama, mirno su nosili vreće i gurali kante sa smećem u visoko obezbijeđenu zgradu u centru Londona, a nakon dvije noći posla su otišli sa sadržajem 72 sefa, čija se vrijednost procjenjuje na 60 miliona funti.

List Sandej Ekspres navodi da su, prema izjavama svjedoka, samo nekoliko sati pre pljačke u četvrti Haton Garden viđeni sumnjivi muškarci iz istočne Evrope. 

“Vidio sam dvojicu na motorima, dok su ostali bili u kombiju. Nekoliko minuta su pažljivo posmatrali zgradu sa sefovima. Mislim da su osmatrali zgradu planirajući pljačku i nešto mi je tu bilo sumnjivo”, rekao je svjedok, inače juvelir.

Policajci su došli do velikog broja snimaka sa bezbjednosnih kamera, koji se trenutno analizuju, saopštio je Skotland jard.

Detektiv Pol Džonson, koji predvodi istragu, izjavio je da su pljačkaši bili veoma smjeli i u zgradu su tog vikenda ušli dva puta. Pljačkaši su u ta dva navrata u zgradi sa sefovima otvorili 72 od ukupno 999 sefova.

Policija je priznala da je alarm u zgradi aktiviran malo poslije ponoći 3. aprila, na početku prazničnog vikanda, ali da niko nije poslat da provjeri, pa je krađa otkrivena tek u utorak.

Bivši šef odjeljenja za krađe u Skotland jardu Džon O”Konor rekao je da su lopovi djelovali kao profesionalci i dobro pripremljeni, a da je policija pokazala “krajnju nekompetentnost” ne odgovorivši na alarm.

Banda Pink Panter se “proslavila” pošto su u Londonu 1993. iz juvelirnice ukrali dijamante vredne 575 hiljada funti i zatim ih sakrili u kutijici sa kremom.

(Foto: svet.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com