Mihailo:Ne znam odakle je stigla vječna vatra, možda je to štafeta SPC - Volim Podgoricu

Mihailo:Ne znam odakle je stigla vječna vatra, možda je to štafeta SPC

Mitropolit Crnogrske pravoslavne crkve CPC Mihailo služio je liturgiju povodom Vaskrsa u Vladičanskom domu na Cetinju. On je vjernicima poručio da ne vjeruju u sve i svašta.

“Crnogorci, ne budite naivni da u svašto vjerujete. Vjerujte u Hrista i u Gospoda jer je to prava vjera. Sve ostalo je bezvjerje, sujevjerje i nije ništa. Vjerujte onako kako je Gospod molitvu ostavio, jer je to prava hrišćanska vjera”, poručio je mitropolit Mihailo.

On je poručio da je u vaskršnjoj poslanici rečeno šta bi trebalo raditi kako bi se sačuvala Crna Gora i Crnogorska pravoslavna crkva.

“Ja nemam mnogo šta o tome da vam govorim. Evo je i vječna vatra stigla ili od Nemanje ili od Svetog Save u parohiju, odnosno eparhiju srpsku u Crnoj Gori. Ne znam odakle je stigla. To je neka vrsta štafete Srpske pravoslavne crkve. Mi ćemo je ispoštovati ako dolazi iz Jerusalima, a ako dolazi sa bilo koje druge strane, onda je to štafeta za SPC. To Crnogorci ne mogu da prihvate. Dragi moji Crnogorci, mnogo je ljudi oko nas, mnogo je fariseja. To je jedini narod koji je Hristos kaznio. Drugima je i teške grijehe oprostio, čak i onima koji su govorili razapnite ga. Ali ovim ljudima nikada nije oprostio. Mi ćemo zamoliti Gospoda Isusa Hrista da oprosti i farisejima koji su nas okružili”, kazao je Mihailo.

Vaskršnje liturgije su služene i na Čevu i u Podgorici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com