Novljanka 3 puta ISPRAŠILA razbojnike! - Volim Podgoricu

Novljanka 3 puta ISPRAŠILA razbojnike!

Požrtvovanost, odgovornost i hrabrost radnice Pošte iz Herceg Novog, Milanke Stijović, tema je o kojoj se govori ovih dana s razlogom, jer je Milanka treći put doživjela i preživjela napad pljačkaša na radnom mjestu!

Nju je, kako prenosi Radio Jadran, prije nekoliko dana u Pošti u Meljinama napao mladić, u trenutku kad se spremala da 4.000 eura otpremi u banku. Napadač je upao u Poštu, u trenutku kada je Milanka pričala sa koleginicom preko telefona, koja je čuvši njenu reakciju pozvala policiju.

Pljačkaš je u ruci imao pištolj i slomio je staklo Pošte, što je Milanka iskoristila i vrećicu sa parama bacila na vrh ormara, visine 2 ipo metra. To je napadača dodatno iznerviralo, pa je udario u glavu.

Milanka je prebačena u Opštu privatnu bolnicu u Meljine, odakle je puštena nakon ukazane pomoći.

Milanka je u septembru prošle godine spriječila pribranom reakcijom pljačku Pošte u Đenovićima. Napadač S.T. osuđen je u novembru 2014. na godinu zatvora. On je maskiran ušao u Poštu Đenovići i uz prijetnju pištoljem zatražio da mu preda novac iz kase. Kao u filmskom scenariju, Milanka je iskoristila trenutak nepažnje S.T. i aktivirala alarm, pa je policija pozvala najbližu patrolu.

U junu 2010. godine, kada je Stijovićka radila u Pošti u Igalu na telefonskoj govornici, ušao je čovjek koji je bio naoružan palicom i tražio novac. Ona se sukobila sa njim dozivajući kolege, a pljačkaš je pobjegao.

Milanka svakako zaslužuje sve pohvale za odvažnost i snalažljivost, a posebno za odgovornost koju ima prema poslu koji obavlja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com