VIDEO: Tajno snimljen kamp za žene ubice - Volim Podgoricu

VIDEO: Tajno snimljen kamp za žene ubice

– Ima nas 45 i većina nas dolazi iz Al Šama (sirijska pokrajina). Došle smo da se borimo za našu zemlju. Vježbamo da pucamo i da pripremamo oružje – rekla je jedna od žena koja pohađa ovaj kamp

Da žene mogu da budu jednake sa muškarcima dokazuje i ovaj video koji je nastao u Siriji i munjevitom brzinom se proširio društvenim mrežama. Naime, nekoliko žena učestvuje u “Kampu za žene za pobjedu i jačanje” i svakodnevno vježbaju da pucaju, bore se i ubijaju.

Sirijske džihadistkinje s kalašnjikovima u rukama svakodnevno vježbaju obučene u muslimansku odjeću. One su u potpunosti prekrivene pa im se lice ne može vidjeti, te se ne mogu identifikovati.

Jedna od poruka koje ovaj video nosi jeste da je primarni cilj ovog kampa da pokaže ženama kako mogu da napuste svoj dom i porodicu i da se bore za svoju zemlju i ljude.

Printskrin: Youtube/YS news

– Ima nas 45 i većina nas dolazi iz Al Šama (sirijska pokrajina). Došle smo da se borimo za našu zemlju. Vježbamo da pucamo i da pripremamo oružje – rekla je jedna od žena koja pohađa ovaj kamp.

Ono što je nevjerovatno jeste njihovo uvjerenje koje im pomaže da se bore protiv Islamske države.

“Uloga žene jednako je važna koliko i uloga muškarca”, tvrde ove žene džihadisti, što prema nekim analitičarima daje do znanja da ova grupa žena nema veze sa tom zloglasnom grupom.

Printskrin: Youtube/YS news

Printskrin: Youtube/YS news

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com