Amfilohije: Jedine granice su one između dobra i zla - Volim Podgoricu

Amfilohije: Jedine granice su one između dobra i zla

Oni koji stvaraju moderne granice treba da razmisle i da ih stvaraju onako kakve su bile vjekovima, jer crkva poznaje samo granice između dobra i zla, između bezbožništva i istinskog poklonjenja živom Bogu, kazao je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije koji je danas sa episkopom zahumsko hercegovačkim Grigorijem služio svetu arhijerejsku liturgiju crkvi Svete Trojice u Kutima kod Herceg Novog.

„Ovdje smo bili zajedno, a sada su počeli da se prepiru oko granice Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Da nije šašavo, bilo bi ludo. To je posljedica onih zala koje su ovdje bila i zla koja su se ovdje dogodila i u naše vrijeme pa i onih koji stvaraju sada moderne granice. Oni treba da razmisle, ako već stvarate granice, onda dajte, stvarajte onako kako su one bivale vjekovima, a ruku na srce nikad nijesu dugo ni trajale. Daj Bože da i ove potraju”, poručio Amfilohije.

On je kazao da crkva božija i narod božiji, nemaju granice.

“Oni bi htjeli da nas strpaju u neki svoj kotao pod neke svoje granice da je to od Boga dato. Nije od Boga dato, to je dogovor nekad silom, nekad milom, a granica je naša ona Božija, a Božija granica je bezgranična i granica crkve Božije”, poručio je Amfilohije.

Uz brojne vjernike liturgiji su u crkvi Svete Trojice u Kutima prisustvovali predsjednik opštine Herceg Novi Nikola Gojković i ambasador Rusije u Crnoj Gori Andrej Nestarenko. Poslije liturgije krenula je Vaskršnja litija koja ophodi kroz Kute i Zeleniku.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com