ELIKSIR MLADOSTI: Kako da produžite život za 10 godina, a skoro besplatno - Volim Podgoricu

ELIKSIR MLADOSTI: Kako da produžite život za 10 godina, a skoro besplatno

Zaboravite na egzotične pilule, tajne napitke, skupe i rijetke biljke, hemijske proizvode, i sve ostalo što vam pada na pamet. Eliksir mladosti je skoro pa besplatan!

Milenijumima je čovječanstvo tragalo za tajnom dugog i zdravog života, i milenijumima izgleda da je tragalo na potpuno pogrešnim mjestima. Zaboravite na egzotične pilule, tajne napitke, skupe i rijetke biljke, hemijske proizvode, organsku hranu, i sve ostalo što vam pada na pamet.

Naučnici vjeruju da je teška voda (odnosno deuterijum oksid, D2O ili 2H2O, obična voda obogaćena jednim dodatnim molekulom vodonika) ključ dugog života i da može da vam doda i do deset godina života, koje inače ne biste proživjeli. Šta više, ako budemo modifikovali hranu kao što su bifteci i jaja, koristeći vodonik, možda bismo mogli da prokrčimo sebi put u drugo stoljeće.

To bi moglo da se vrši tako što bi se žibotinje pojile tom vodom, a biljke bi se njome zalivale. Ove ideje, koje je razvio bivši oksfordski đak Mihail Šepinov, naišle su na dobar prijem u naučnoj zajednici i organizacijama koje se bore za produženje životnog vijeka ljudske vrste, mada ima i skeptika.

Međutim, pošto teška voda nije forma ove tečnosti koju ćete naći tek tako u česmi ili frižideru trafike na ulici, moraćete za sada da se zadovoljite običnom vodom koja je svejedno zdrava i koja takođe produžava život.

(Izvor: Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com