Ko je pisao “Srbija” u Ulcinju - Volim Podgoricu

Ko je pisao “Srbija” u Ulcinju

Ministarstvo prosvjete najoštrije je osudilo ispisivanje grafita, “Srbija“ i četiri ćirilična slova S, na zidovima Osnovne škole “Boško Strugar” u Ulcinju. U tom resoru izražavaju zabrinutost zbog ovakvog vandalskog ponašanja pojedinaca.

Na zidovima Osnovne škole “Boško Strugar“ u Ulcinju i nekim okolnim kućama jutros su osvanuli grafiti “Srbija“ i četiri ćirilična slova “S” koje su nepoznati počinioci ispisali sprejom, prenio je portal Ulcinj info.

„Ovakvo ponašanje usmjereno je protiv tradicionalno dobrih odnosa između pripadnika različitih vjerskih i nacionalnih zajednica i predstavlja vandalski čin zlonamjernih pojedinca, koji kriminalnim ponašanjem narušavaju multikonfesionalni i multinacionalni sklada u Crnoj Gori“, navodi se u reagovanju Ministarstva prosvjete.

Kažu da je korišćenje obrazovnih institucija, za ovakvo vandalsko ponašanje, još jedan pokazatelj da su ovo djela pojedinaca koji nemaju poštovanja prema institucijama sitema i različitostima. Nadaju se da se ovakav incindent više neće ponoviti.

„Ministarstvo prosvjete apeluje na građane da poštuju obrazovni sistem i institucije, kao i različitosti kako vjerske, tako i nacionalne po kojima je crnogorsko društvo poznato. Pozivamo nadležne državne organe da učine sve kako bi se počinioci pronašli i sankcionisali u skladu sa zakonom, i spriječili eventualni pokušaji ovakvog ponašanja u budućem periodu“, zaključuje se u reagovanju Ministarstva prosvjete.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com